Fire smukke dressurføl på auktion (video)

03-09-2021 18:47

Annika Knudsen Lorentsen

I morgen holder Dansk Varmblod Elitefølauktion ved KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg, og her kommer 50 fremragende føl under hammeren. Vi har løbende præsenteret føllene og her vil vi præsentere fire fremragende dressurføl

Copyright Ridehesten.com
Gørklintgårds Martini e. Rock For Me/Sunny-Boy (opdr. Gørklintgård v/Jørgen Ravn). Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

50 super interessante føl er udvalgt til årets Elitefølauktion, som afholdes af Dansk Varmblod i morgen på Vilhelmsborg. Auktionen er en live-auktion i forbindelse med Eliteskuet, men man kan byde på føllene online forud for live-auktionen HER. Som optakt til auktionen har vi løbende præsentere føllene, og nedenfor kan i se mere om fire af de dressurføl, der er på auktion.

Hingsteføl med dynamik og elastik
Katalog nr. 133, Faarbækgaards Kjenzo e. Kjento/Sezuan (opdr. Anne Sofie Bagge) er et vellinjeret og storrammet hingsteføl, der bevæger sig med særdeles god dynamik og elasticitet i alle tre gangarter. Føllet har en stærk overlinje og en utroligt ubesværet bevægelsesforløb. 

Føllet er ud af en af Danmarks bedste hoppestammer, der byder på kårede hingste, medaljehopper og konkurrenceheste på højeste plan. Dette føl er udtaget til Eliteskuet. 

Se video af føllet nedenfor. 

Velgående hingsteføl med gode gangarter
Katalog nr. 135, Rosengaards Valentino e. Valverde/For Romance I (opdr. Birgit Thomsen) er et topføl, som er velgående og smidigt. Føllet bevæger sig med god brug af ryg og med god bevægelse i alle gangarter. 

Dette føl er ud af samme hoppestamme som Rosengaards Zippo, som deltog ved unghestechampionatet i Herning, og som blandt andet opnåede karakteren 9 i ridelighed af testrytter Charlotte Dujardin. Moren til dette føls mormor er sølvmedaljehoppen Can-Can Tågerup. 

Se video af føllet nedenfor. 

Imponerende hingsteføl med kraftfuld bevægelse
Katalog nr. 146, Logo's Sun-Z e. Sunny-Boy/Blue Hors Don Romantic (opdr. Jette Fries) er et særdeles velgående hingsteføl med kraftfulde bevægelser og en god rummelighed i alle gangarter. 

Føllet er efter elitehoppen Logo's Donjana, der blandt andet er mor til sølvmedaljehoppen Logo's Gaya, der netop har deltaget ved UVM i Verden. Moren til mormoren er sølvmedaljehoppen Babette, der er helsøster til den kårede Grand Prix-hingst Guiness. 

Se video af føllet nedenfor. 

Yndefuldt hoppeføl med super bevægelser
Katalog nr. 149, Gørklintgårds Martini e. Rock For Me/Sunny-Boy (opdr. Gørklintgård v/Jørgen Ravn) er et betagende hoppeføl, som har hele pakken. Føllet er feminint og så har hun tre kraftfulde gangarter, med stor spændstighed og fremragende haseaktion. 

Hoppestammen byder på adskillige succesfulde dressurheste, ligesom der findes mange medalje- og elitehopper i denne stamme. 

Se video af føllet nedenfor. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen