Fire danskere blandt verdens bedste

03-11-2022 10:09

Annika Knudsen Lorentsen

Der er efterhånden ingen, der er i tvivl om, at de danske dressurryttere er en del af den absolutte verdenselite, og det vidner den nyligt opgjorte verdensranglisten i den grad også om

Copyright Ridehesten.com
De fire danske ryttere ved VM. Fv. Carina Cassøe Krüth, Cathrine Dufour, holdleder Anne-Mette Binder, Nanna Merrald Rasmussen og Daniel Bachmann Andersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For kort tid siden blev det besluttet, at verdensranglisten i dressur skulle opdeles i en for ryttere og en for heste. Nu er resultaterne lige blevet opdateret med resultater til og med 31. oktober, og det ser virkelig godt ud med danske briller. 

Hele fire danske ryttere er placeret i top-10 på ranglisten, og de fire ryttere, er netop dem der udgjorde landsholdet, der vandt guld ved VM i Herning. Bedstplaceret er Cathrine Laudrup-Dufour, som er placeret som nr. 2 lige efter tyske Jessica von Bredow-Werndl, og det er faktisk blot 32 point der adskiller de to. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald Rasmussen og Cathrine Dufour ved VM. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Carina Cassøe Krüth som netop har vundet World Cup-kvalifikationen på Vilhelmsborg i sadlen på Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline), er placeret på en flot femteplads. På niendepladsen er Daniel Bachmann Andersen placeret, og han er rykket fra en 11. plads til hans nuværende placering, mens Nanna Merrald Rasmussen beholder sin flotte placering som nr. 10, og sikrer, at hele fire ud af de ti bedste ryttere i verden, er danske. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

To DV-heste i top
Kigger man på listen for heste, finder man to Dansk Varmblodsheste i top-10. Bedst placeret er Heiline's Danciera på en fjerdeplads, mens Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina Christoffersen og Nicolai Jepsen), som indtil fornyligt blev redet af Daniel Bachmann Andersen, er placeret på niendepladsen. 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen med Marshall-Bell. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen på ranglisten har også relation til Danmark, for her er det Cathrine Laudrup-Dufours tidligere tophest, westfalerhesten Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline. Vamos Amigos var netop hesten, som Cathrine vandt holdguld på ved VM og individuelt sølv, men han er siden flyttet til England, hvor han nu rides af Annabelle Pidgley, hvis familie også ejede hesten, da han blev redet af Dufour.

Bedstplaceret på ranglisten for heste er Jessica von Bredow-Werndls TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk.

Se ranglisten for ryttere. 

Se ranglisten for heste.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev