Historisk guld til Danmark (video)

07-08-2022 22:39

Trine Askjær-Jørgensen

Jublen brød løs, da sidste rytter havde fuldført sit Grand Prix-ridt, og det talrige danske publikum med rette kunne kippe med dannebrog, da dansk holdguld i dressur var en realitet

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er tidligere blevet til en bronzemedalje ved OL for det danske dressurhold, og selvfølgelig mange flotte placeringer i årenes løb. Men det er vist sikkert at sige, at dansk dressur aldrig har stået stærkere end netop nu. Der har derfor også været et stort pres på det danske hold, der den seneste tid er blevet betragtet som favoritter til at vinde holdmedaljen i VM-dressur. Når det så er sagt, gav både det tyske og engelske hold virkelig danskerne konkurrence til stregen i dag. I sidste ende var det også kun godt 1%, der afgjorde konkurrencen, for med et hamrende flot ridt af engelske Charlotte Fry og hingsten Glamourdale red Storbritannien samlet til 234,223% og tog således sølvet.

Frederic Wandres var den sidste, tyske rytter på banen, noget han ved det efterfølgende pressemøde fortalte, at han var meget beæret over at være udvalgt til. Fordi Cathrine Laudrup-Dufour og Charlotte Fry havde redet til procenter over 80, var konkurrencen virkelig spændende til sidst. For netop i år stillede Tyskland, ganske usædvanligt, med et relativt uprøvet hold.

Isabell Werth, der i årenes løb har været med til at ride et utal af medaljer hjem til Tyskland, udtalte da også på pressemødet bagefter: – Vi er ikke skuffede, men fint tilfredse med bronzemedaljen. Det var virkelig tæt konkurrence i dag, mens Frederic Wandres var tydeligt stolt og begejstret for at være med til at ride en medalje hjem til Tyskland, også selvom den var en anden karat, end den plejer at være. Det var også stadig et superflot resultat på 230,791% med verdensranglistens nummer et, Jessica von Bredow-Werndl på barsel og Isabell Werth, der har pensioneret to topheste i år.

Med Cathrine Laudrup-Dufour, der som sidste, danske rytter i ilden red en score på hele 81,864% hjem til holdet, lykkedes det altså for første gang nogensinde Danmark at vinde guld i verdensmesterskabet i dressur for hold – og begejstringen ville ingen ende tage ved præmieoverrækkelsen og hos publikum rundt omkring på pladsen bagefter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er stadig ret overvældede. Vi havde virkelig håbet på at levere et godt resultat her i Herning for det danske publikum og for alle, der er rejst hertil for at se VM, men at rytterne lykkedes så godt med at følge den plan, de havde lagt fra starten, og gjorde det absolut bedste de kunne er bare for vildt, og jeg er så stolt af dem, sagde Elitesportschef Anne-Mette Binder på pressemødet efterfølgende.

Cathrine Laudrup Dufour rundede af med: – Ja, der var virkelig meget pres på mig i dag, særligt efter Lotties (Charlotte Frys) flotte resultat, men jeg elsker at ride og præstere under sådan et pres, og det var for vildt, hvordan publikum tog sig af Vamos og rockede stadionet derinde i dag.

Begejstringen var stor hos publikum efter det danske hold red guldet hjem:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner