Fiontini er tilbage i sporten

03-02-2024 14:27

Fiontini er tilbage på stævnebanerne efter en længere stævnepause. Det var den amerikanske dressurrytter, Anna Buffini, der førte den talentfulde hoppe ned af midterlinjen i Grand Prix

Copyright Ridehesten.com
Fiontini og Severo Jurado Lopez, der sammen vandt UVM tre år i streg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2021 erhvervede den amerikanske dressurrytter, Anna Buffini, sig den tidligere tredobbelte UVM-vinder Fiontini e. Fassbinder/ Blue Hors Romanov (opdr. Henrik Hansen), der efter en periode med skiftende ryttere fik sit faste hjem hos Anna i USA.

Her var forhåbningen, at Anna og Fiontini skulle ride med på det amerikanske  landshold ved verdensmesterskaberne i 2022 i Herning. Det blev dog ikke til en start for parret, og i en længere periode blev Fiontini ikke set på stævnebanerne. 

I går var den nu 14-årige Fiontini og Anna endelig at finde på stævnebanerne, da de debuterede i international Grand Prix til stævnet i Del Mar i Californien.  Ekvipagen havde fået dispensation til at starte internationalt på baggrund af Annas øvrige stævnekarriere på nationalt og internationalt niveau. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Fiontini. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ekvipagens debutridt blev bedømt til 72,000%, hvor de kun blev overgået af den rutinerede amerikanske landsholdsrytter, Steffen Peters på Suppenkasper e. Spielberg/ Ips Krack C, der red til 75,522%. Om ridtet fortalte Anna til Dressage News

– Jeg er meget begejstret over, hvordan hun føltes i sin debut. Jeg har arbejdet hårdt hjemmefra på et ridt uden fejl.

Blandt dommerne var der dog lidt uenighed om ekvipagens ridt, idet en dommeren belønnede ridtet med 76,304%, mens en anden dommer havde parret på 69,783%. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

En imponerende ungheste karriere i Danmark
Den danskavlede hoppe er avlet af Henrik Hansen, og hoppen gjorde i sine unge år en imponerende karriere hos Helgstrand Dressage, da hun under Severo Jurado Lopez vandt verdensmesterskaberne for ungheste i både 2015, 2016 og 2017. 

Den guldvindende hoppe har dog nået at skifte rytter nogle gange. I 2016 købte den dengang 21-årige svenske dressurrytter Beata Söderberg hoppen, mens hun samtidig trænede hos Helgstrand Dressage. I 2018 solgte den svenske rytter dog hoppen tilbage til Helgstrand Dressage, der sammen med en investoren Martin Julius Klejs Jensen atter kom til at eje Fiontini.

I 2019 fik Fiontini sin debut i Grand Prix med Severo, men parrets samarbejde stoppede i 2020, da Severo forlod Helgstrand Dressage. Herefter overtog Andreas Helgstrand tøjlerne og forsøgte at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2021. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Buffini og FRH Davinia la Douce. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ikke længe efter overtog Patrik Kittel tøjlerne, og han startede hoppen i en kort periode frem til, at hun blev solgt til Anna i 2021. Anna udtalte i 2022 til Ridehesten, at de ville prioritere at give hoppen en masse tid, da hun inden for en kort periode havde haft mange forskellige ryttere. 

Klassens resultat. 

Kilde: Euro Dressage

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner