Anna Buffini: Jeg elsker Fiontini

27-04-2022 18:09

Det er godt og vel et halvt år siden at den tredobbelte verdensmester for ungheste, Fiontini, flyttede tværs over atlanten til sin nye rytter i USA. Til Ridehesten fortalte Anna Buffini i Hagen, at det går rigtig godt med sølvmedaljehoppen

I slutningen af oktober sidste år blev det offentliggjort, at DV-hoppen Fiontini var solgt igen – denne gang til USA. Det er dermed efterhånden et halvt år siden at amerikanske Anna Buffini overtog tøjlerne på DV-sølvmedaljehoppen efter Fassbinder/Romanov (opdr. Henrik Hansen). Da Ridehesten i sidste uge mødte Buffini ved det 4-stjernede CDI-stævne i tyske Hagen, hvor hun var til start på hesten FRH Davinia La Douce, kunne hun fortælle at det går rigtig godt med hoppen. 

Det var Louise Søgaard, som for en del år siden startede hoppen, der sidenhen kun har været redet af mandelige ryttere som Severo Jurado Lopez, Andreas Helgstrand og i en kort periode, den svenske OL-rytter Patrik Kittel. Derfor har en stor del af Annas arbejde her i starten, været at vænne Fiontini til igen at have en kvindelig rytter. 

– Hun har det rigtig godt. Vi giver hende en masse tid, fordi det er mange forskellige ryttere hun har haft på kort tid. Det har været mandlige ryttere, så at komme tilbage til en kvindelig rytter igen, er meget anderledes, men jeg tror virkelig at hun kan lide det, fortæller Buffini.

Copyright Ridehesten.com
Anna Buffini og FRH Davinia La Douce i Hagen sidste uge. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Amerikanske Anna Buffini har opnået stor succes både som U25-rytter og sidenhen som senior med Sundayboy e. Kennedy/Zevenaar, Wilton e. Jazz/Contango og nu FRH Davinia La Douce e. Don Frederico/A Jungle Prince. Blandt de seneste resultater hører en flot fjerdeplads i Grand Prix Special ved det 5-stjernede stævne CHIO Aachen sidste år, deltagelse i dette års World Cup-finale i Leipzig og ikke mindst en fjerdeplads i lørdagens kür i Hagen med over 78%. 

Hør herunder Anna sætte lidt flere ord på hendes forhold til Fiontini og hvad planerne er fremadrettet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen