Fifi Ask suveræn i 4-års kvalifikation (video)

15-10-2021 19:02

Annika Knudsen Lorentsen

4-års hestene har netop gået anden kvalifikation ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for ungheste, og her var det igen Karen Møller Rohde med den velspringende Fi Fi Ask, der tog sejren og det betyder, at de er videre til finalen som den bedste ekvipage

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Fi Fi Ask. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var ingen tvivl hos dommerne om hvem der skulle vinde dagens kvalifikation for 4-års hestene, for her var det igen den velspringende og let ridelige Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask A/S) der tog sejren og blev belønnet med flotte 8,8 fra dommerne. 

Hoppen blev flot fremvist af Karen Møller Rohde, som kunne glæde sig over endnu en sejr. Karen fortalte efter dagens ridt, at hun selvfølgelig går efter sejren i morgen. Hør hvad hun havde at sige i videoen nederst. 

Dommerne havde også flotte ord til Fi Fi Ask, og i dag var det igen Johnny Hansen og Kenneth Ernst, der stod for bedømmelsen af de unge heste. 

– Det er en super dejlig og utroligt ridelig hest, og den er faktisk væsentligt mere ridelig end man kan forvente af så ung en hest. Hun er hele tiden foran schenklen og springer godt hele vejen rundt, understregede Johnny. 

Med dagens sejr, har Fi Fi Ask også lagt sig i front i den samlede stilling, og dermed er hun videre som  den bedste 4-års til finalen i morgen, hvor de 20 bedste kommer til start. 

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg og Cordento II DWB. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et stærkt finalefelt
Dagens andenpladsen gik til den velspringende avlshingst Cordento II DWB e. Cornet Obolensky/Cardento (opdr. Linus Camitz), som blev fremvist af Jesper Meyenburg og i dag opnåede 8,6 i karakter. 

– Det er en rigtig dejlig springhest, som er udstyret med en dejlig galop. Han har en god teknik og bruger sin krop rigtig godt, fortalte Johnny blandt andet om Cordento, som også tog andenpladsen i den samlede stilling. 

Tredjepladsen blev i dag Sabine Korfitz Christensen med Caius de Corlato Z e. Cicero Z/Numero Uno, som med 8,6 i dagens runde ender samlet som nr. 3 og dermed er sikkert i morgendagens finale. 

Copyright Ridehesten.com
Sabine Korfitz Christensen og Caius de Corlato Z. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Igen i dag var niveauet højt hos 4-års hestene og det er et stærkt felt på 20, der mødes i morgendagens finale. Faktisk kræver det, som det ser ud nu hele 16,2 i samlet karakter fra de to kvalifikationer at komme i finalen. Se den samlede stilling efter kvalifikationerne HER. Se resultatet fra anden kvalifikation HER.

Finalen for 4-års bedømmes ligesom kvalifikationerne som en stilspringning. Se bestemmelserne for championaterne HER.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing