Favoritsejr i Bundgaard Byg Cup

09-06-2013 11:37

Britt Carlsen

Andreas Helgstrand og elegante Polka Hit Nexen trak fra konkurrenterne i dagens Intermediaire I kür i Bundgaard Byg Cup da de scorede 77,3% se hans vinderridt i denne nyhed

Anden afdeling af i alt tre kvalifikationsklasse i Bundgaard Byg Cup blev afviklet ved DM-stævnet på Broholm her til formiddag, og publikum fik vist flere fantasifulde kürprogrammer. For at kunne gøre sig gældende i topkampen kræver det en høj sværhedsgrad, og det betyder også, at rytterne red med maksimal risiko, og det gav fejl, men samtidig også en interessant klasse.

Andreas Helgstrand skal ride lille tur i Aachen, så han brugte Bundgaard Byg Cup som forberedelse på opgaven, og efter sejr i lørdagens intermediaire og igen i dagens kür klasse, så satte de sig tungt på sejren med ialt 151,623 points.Elegante Polka Hit Nexene. Sandro Hit (opdr. Hans Jul Andersen) blev i sin tid kåret med guldmedalje i Dansk Varmblod, og i tirsdags blev der, med succes, skyllet æg på hoppen, så to rugemødre nu bærer føl efter Polka Hit Nexen og materialprøvevinderen Sezuan, fortæller hoppens ejer Berith Nielsen. 

Allan Skov Christensen har været internationalt placeret i lille tur i denne sæson med Walk of Life, den øvelsessikre og meget velgående Wolkentanz II-søn var også den nærmeste til at true Andreas' førsteplads i begge klasser, men Allan måtte tage til takke med andenpladsen med ialt 138,136 points.

Michala Damm-Frydenberg og den tidligere UVM deltager Heslegård's Rismon e. Heslegård's Rubin ser rigtig interessant ud i lille tur, hvor den 8-årige hingst viser tre taktrene og gode grundgangater, stor ridelighed. Parret blev nr. tre i intermediaire I-klassen, mens de måtte tage til takke med en 6. plads i dagens kür, som måske lige manglede lidt sværhedsgrad i forhold til de førende ryttere. Samlet sluttede de på fjerdepladsen.

Anna Blomgren har overtaget avlshingsten De Noir, og selvom deres samarbejde er forholdsvist nyt, så passer de to rigtig godt sammen på banen. Anna valgte at satse for at avacere og det gjorde hun bl.a. med changementsserier på buet spor. Det lykkedes for Anna, der sluttede på tredjepladsen i dagens klasse, og avancerede til en samlet tredjeplads i denne afdeling af Bundgaard Byg Cup.

Videoer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner