Fandt drømmehesten i Herning

05-03-2017 09:28

Sophie Dahl Hedegaard

Da dressurrytter Maria Bjerg sidste år var på udkig efter en ung og talentfuld dressurhoppe til avl og sport, havde hun allerede brugt meget tid på at finde egnede salgsheste og køre rundt for at se og prøve dem blot for senere at konstatere, at det ikke var helt godt med røntgen eller klinisk dyrlægeundersøgelse

Copyright Ridehesten.com
Hevringholms Delaya DWB og Maria Bjerg
Nyheden fortsætter efter annoncen

- Det er du helt ude over på auktionen, hvor du har mulighed for at se røntgenbilleder, inden du brænder varm på en hest, og du kan være sikker på, at den har en vis kvalitet for overhovedet at være med, hvilket jeg som køber ser som en kæmpe fordel, udtaler Maria Bjerg om Dansk Varmblods Forårsauktion, der i år løber af stablen lørdag den 11. marts ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Hun havde med rådgivning fundet frem til hoppen Hevringholms Delaya DWB e. ERA Dancing Hit/Blue Hors Hertug (opdr. Anne-Sophie Høyer Christensen), som hun havde valgt at byde på inden for rammen af sit budget, og heldet tilsmilede hende.
- Det var en stor prøve for Delayas temperament og ridelighed at blive vist frem for et par tusinde mennesker, men var hun ikke kommet rundt på banen, havde jeg ikke budt, for et af mine kriterier var, at hun skulle kunne klare presset. Jeg fatter stadig ikke, hvor heldig jeg var, og må sige, at jeg er meget taknemlig for den hjælp jeg fik, udtaler hun.

Hevringholms Delaya viste sig at være det helt rigtige match for Maria, og de har allerede haft mange succeser sammen. Maria fremstillede hoppen til sadelkåring i sommer, hvor hun blev RDH-fløjhoppe, og ved Dansk Varmblods egnethedstest i efteråret opnåede ekvipagen så godt et resultat, at de nu deltager i Blue Hors Unghestechampionat under Herning Horse Show i år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Hun har givet mig den ene kæmpe oplevelse og gode tur efter den anden og er en daglig glæde. Det er en kæmpe cadeau til DV, da de har formået at finde den helt rette hest til mig, siger Maria og fortsætter:

- Vi har ikke købt hest på auktion før, men kunne sagtens finde på at gøre det igen. Næste gang kunne det måske ende med et føl, selvom usikkerheden er en del større, men igen er man igennem den skarpe udvælgelse sikret en vis kvalitet, slutter Maria Bjerg.

Læse hele artiklen om Forårsauktionen 2017 og vores tema om Dansk Varmblods Hingstekåring 2017 i magasinet Ridehestens martsnummer.

Copyright Ridehesten.com
Hevringholms Delaya DWB ved forårsauktionen sidste år i Herning under Dansk Varmblods Hingstekåring
Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing