Familie, venner og kongelige fejrede sølvholdet

03-08-2024 22:15

Efter at de danske ryttere havde redet en historisk OL-holdsølvmedalje hjem, blev de efterfølgende fejret af både familie, venner og de kongelige

Det er næsten svært at finde ord til at beskrive, hvor fantastisk en dag det har været, efter at de danske dressurryttere i dag sikrede sig en OL-holdsølvmedalje. Den var både historisk og ikke mindst den første danske medalje ved dette OL.

Hvis man tror, at rytternes job er overstået, når de rider ud efter præmieoverrækkelsen, tager man grueligt fejl. Derefter ventede nemlig både danske og udenlandske medier, som alle ville have en kommentar fra sølvholdet bestående af Cathrine Laudrup-Dufour med Mount St John Freestyle, Daniel Bachmann Andersen med Vayron og Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter, inden de efterfølgende skulle til pressemøde.

Da pressemødet var færdigt, stod en helt speciel person klar til at lykønske rytterne i stalden - nemlig dronning Mary. Dronningen har været til stede under alle dressurdagene, hvor hun har fulgt rytterne fra start til slut, og derfor ville hun heller ikke gå glip af at sige tillykke og få et billede med sølvvinderne.

Efterfølgende samledes ryttere og deres teams, hvor elitechef i dressur, Anne-Mette Binder, sagde et par ord efter dagens bedrift, inden der blev taget hul på champagnen.

Champagnen var der også mere af, da den danske presse var inviteret hen til det hotel, hvor rytterne bor. Normalt skal medaljevindere ind til Paris til presseseance, men da dressurrytterne allerede skal i ilden igen i morgen, blev hotellet i stedet foretrukket.

Her blev der holdt flere taler, mens også Prinsesse Benedikte lykønskede og talte med rytterne.

Det var dog ikke kun pressen og de kongelige, som fik mulighed for at mingle med rytterne - det gjorde deres familie og venner også. De var nemlig også inviteret til denne specielle aften, og det var tydeligt, at alle rytterne var mere end glade for at kunne fejre det med deres allernærmeste.

I morgen skal alle tre ryttere igen i ilden, da de alle er kvalificerede til kür-finalen. Da hestene skal gennem vettjek i morgen klokken 7.00, før der kan trækkes lod om startrækkefølgen, er starttiderne endnu ikke sat.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner