Europæiske topryttere til Herning

07-03-2016 12:49

Det er nu 37. gang, at Dansk Varmblod inviterer til hingstekåring i MCH Messecenter Herning, men første gang, at den gigantiske event – Herning Horse Show – samtidig kan slå dørene op for internationale dressur- og springryttere til at ride trestjernet stævne

Copyright Ridehesten.com
Fra Irland kommer den internationale toprytter i springning Denis Lynch.

Fundamentet til det store internationale ridestævne, CSI***/CDI*** Herning, blev lagt fredag den 6. marts sidste år i MCH Messecenter Herning under Dansk Varmblods Hingstekåring, hvor de endelige forhandlinger faldt på plads.
– De beslutninger, vi traf den dag, har haft afgørende betydning og har sat et stort præg på mit og mange andres liv det efterfølgende år, fortæller Dansk Varmblods sekretariatschef Casper Cassøe og tilføjer, at det har været både hårdt og stressende, men han slår også fast, at forventningsglæden bliver større og større for hver dag.
– Vi er gået fra et solidt og sikkert koncept til noget nyt, større og usikkert, men vi vil gerne være innovative og fremtidssikre os. Samtidig får vi med det internationale stævne skabt den rette kobling mellem avl og sport, som vi længe har søgt efter, fortæller Casper Cassøe, der har haft en fantastisk opbakning fra sine medarbejdere og de frivillige koordinatorer.


Høj dotering trækker topryttere
Der er i forvejen kun tre årlige, trestjernede internationale ridestævner i Danmark, og Herning Horse Show bliver det største af dem alle. Hele MCH Messecenter Herning er på vej til at blive forvandlet til et mekka for hesteinteresserede med ridebaner i tre haller, rideudstyrsmesse i lige så mange haller og derudover stalde med 700 hestebokse.
Der bliver kørt 2.000 tons sand ind i hallerne for at anlægge de 12.000 m2 ridebaner – svarende til to fodboldbaner. Af de 700 deltagende heste er de 430 konkurrenceheste, mens resten deltager i hingstekåring og diverse andre shows. Alt i alt er der godt og vel tusind starter i klasserne ved det giganstiske ridestævne, og der er ingen tvivl om, at de høje doteringer har trukket de internationale ryttere til Herning.
Blandt de store rytternavne ved CSI*** springning er irske Denis Lynch, tyske Carsten Otte Nagel, Denis Nielsen og Felix Hassmann, svenske Rolf Göran Bengtsson og Peder Fredricson, danske Thomas Velin, Lars Bak Andersen, Thomas Sandgaard, Linnea Ericsson Carrey, Søren Nørgaard Pedersen, Andreas og Christian Schou samt Emil Hallundbæk, mens man ved CDI*** dressur kan opleve spanske Severo Jurado Lopez, svenske Therese Nilshagen og Emilie Nyreröd samt danske Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Anna Kasprzak, Agnete Kirk Thinggaard og Daniel Bachmann Andersen m.fl.
– Det er vildt spændende med internationalt stævne ved hingstekåringen. Jeg synes, at omgivelserne er optimale, og derfor er udgangspunktet super. Der har de seneste år været mange nye tiltag ved hingstekåringen, hvor man hele tiden prøver at forbedre forholdene for heste og ryttere. Jeg planlægger at tage to heste med til Herning, fortæller Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.
Rytterne rider om en samlet præmiesum på 1,3 mio. kr. I ECCO Grand Prix dressur CDI*** får vinderen udover en pengepræmie også en hestetrailer fra Ifor Williams, mens nr. 2 kan tage hjem med en ny dressursadel fra Equiline til en værdi af 25.000 kr. I Rambøll Intermediaire I CDI*** kan vinderen ride fra klassen med en pengepræmie samt en ny dressursadel fra Avier Sport til en værdi af 20.000 kr. Kravet til at afholde Longines verdensranglisteklasser i springning er doteringer på minimum 24.500 euro pr. klasse.
– I Stutteri Ask Grand Prix CSI*** FEI Longines World Ranking er præmiesummen på 36.000 euro, og vi har i øvrigt en verdensranglistespringning med 28.000 og to med 24.500 euro i præmiesum. De høje doteringer har gjort stævnet sindsygt populært, fortæller Casper Cassøe, der kan fortælle, at startlisterne er fyldt helt op.

Vi forventer 60.000 besøgende
Casper Cassøe er ikke i tvivl om, at der er tale om et arrangement i verdensklasse. Det er stort og bjergtagende og lægger samtidig et pres på arrangørerne for at få alle ender til at nå sammen – ikke mindst økonomisk. Derfor spiller arrangementets mange sponsorer også en gigantisk rolle i succesen.
Sekretariatschefen meddeler, at det går godt med billetsalget. De to gallashows fredag og lørdag aften har solgt rigtig godt, men det vil stadig være muligt at købe billetter ved døren. Derimod er dagsbilletterne lørdag ved at være udsolgt i Equsana Arena Hal M på grund af den store Grand Prix-springning.
– Vi er nu kommet så vidt, at vi godt kan melde ud, at vi forventer 60.000 besøgende i år. Det lyder nok meget optimistisk, men det begynder at ligne en realitet, og det vil betyde, at hingstekåringen øger besøgstallet med knap 20% fra sidste års 52.000 besøgende, lyder prognosen fra Casper Cassøe, der samtidig understreger, at den enorme opbakning fra sponsorer, bestyrelse, officials og hjælpere gør glæden over denne verdenssucces i lille Danmark endnu større.
– Det er da med en vis nervøsitet og spænding, at vi går ind til de sidste tolv dage. Vi udvider ikke blot; vi går i maksformat og går ’all in’, slutter Casper Cassøe.

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner