Eric Lamaze har annonceret sin pension fra konkurrencesport

01-04-2022 13:35

Annika Knudsen Lorentsen

Den canadiske toprytter, som blandt andet har vundet OL-guld, har annonceret, at han ikke længere vil deltage i springkonkurrencer

Copyright Ridehesten.com
Eric Lamaze ved WEG i 2010. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere i år blev Eric Lamaze udnævnt til Techical Advisor og landstræner for det canadiske landshold, og nu meddeler han, at han ikke længere selv vil ride konkurrencer. Det retter World of Showjumping. 

Siden 2017 har den canadiske toprytter kæmpet med en hjernetumor, men alligevel har han været aktiv i topsporten med flere flotte resultater. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er med stor sorg, at jeg tager denne beslutning. Der er en del af mig som er meget ked af at have kæmpet mod kræft med håbet om at ride igen, og jeg er knust over, at det ikke bliver sådan. Jeg har altid sagt, at jeg ville pensionere mig på mine egne vilkår. Situationen med mit helbred har tvunget mig til at tage beslutningen tidligere end jeg havde planlagt, men det positive er, at jeg stadig har viljen til at vinde og jeg kan hjælpe det canadiske landshold og sporten gennem min rolle som landstræner, fortæller Lamaze og fortsætter: 

– Nu skal jeg rette mit fokus på at give min viden videre til andre ryttere. Jeg har altid elsket at undervise og træne heste til store mesterskaber. Jeg vil give disse ryttere en hver mulighed jeg selv havde og jeg har gode idéer til fremtiden. Jeg vil have at alle canadiske ryttere ved, at deres drømme er mine drømme. Når de vinder, vinder jeg.

Lamaze har haft mange højdepunkter i sin karriere, hvor sejren ved OL i Hong Kong 2008 bestemt må være blandt de største.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen