Er OL for dressursporten i fare?

23-08-2015 13:38

Britt Carlsen

EM Aachen - Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand var i Aachen i weekenden, dels for at støtte de danske springryttere, men også for at deltage i debatter i EEF og FEI - og nu sættes der fokus på at finde en løsningsmodel for at fastholde ridesporten på det olympiske program

Copyright Ridehesten.com
Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand er blevet sat i spidsen for en kommitte, som skal se på, hvordan der kan laves en afviklings form for dressursporten, så den fortsat kan være en del af det olympiske program.

Det internationale europæiske rideforbund, EEF er bekymret for,  især dressur- men også for militarysportens fremtid ved OL. Derfor er der nu nedsat en kommite i EEF, med Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand på formandsposten, til at se på muligheden for at fastholde dressursporten på det olympiske program.

- Vi blev enige om at nedsætte en dressurkommite, parallelt med de kommitteer vi har i de andre OL-discipliner i EEF regi, indleder Ulf Helstrand. Formålet er dels udvikling af dressursporten, men også at finde et koncept for OL efter Rio.

- Det ser noget truende ud for ridesportens forsatte eksisten ved OL ikke mindst fordi IOC vægter medier og tv dækning 70% og de taler om "en event en medalje", det truer så holdmedaljerne og dermed holdkonkurrencerne. Både OL i Rio og Tokio ligger i lande, hvor der ikke er den store ridesportstradition og det presser ridesportsdisciplinerne yderligere, vurderer han.

- Det vi skal gøre op med os selv er, som jeg ser det: er det værd at bevare det nødvendige medietække på bekostning af de store traditioner vi har fx i dressursporten, og jeg mener svaret er ja. Alene med OL for øje. Vi må finde de nødvendige kompromier, det behøver ikke få indflydelse på andre store mesterskaber. Den afviklingsform vi finder til OL, skal ikke nødvendigvis bruges til fx EM og VM, men OL er så stort et udstillignsvindue for sporten, at der bør findes en løsning, understreger Ulf.

- Sammensætningen af udvalgt bliver som rytterepræsentant: Kyra Kyrklund og jeg forestiller mig, at vi skal have repræsentation af officials, trænere, organizers, og selv forestiller jeg mig, at vi bør involvere en person med viden om markedsføring og medier, det er sådan jeg i store træk forstiller mig sammensætningen af udvalget. Og jeg har frie hænder til at løse opgaven fra EEF’s side.

- I næste uge går vi i gang med rekruttering af medlemmer til arbejdet. Kyra er i gang, og jeg er meget glad for at have hende med i arbejdet, slutter Ulf Helgstrand. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen