Er din hest generet af insekter?

28-07-2023 15:09

Annika Knudsen Lorentsen

Et par dage med sol og varme her midt på sommeren lokker insekterne frem, men hvad kan du egentlig gøre for at hjælpe sine heste, som er generet af insekterne?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Insekter kan være et stort problem for heste på fold, og det kan også være et problem under ridningen. En hest, der er frustreret over insekter vil ofte ryste meget på hovedet, piske med halen og sparke sig op under maven. 

Hvis hesten bliver meget generet af insekter, kan de få hævede øjne, der løber i vand, kløe på kroppen, og det kan medføre til eksem. 

Der er heldigvis mange ting, som du kan gøre for at bekæmpe insekterne, så det bliver mere behageligt for din hest, når den går ude i sommermånederne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange vælger at bruge en insektspray, men det er dog også lidt besværligt, da det ofte kræver, at man påføre det mange gange i løbet af en dag. Det kan derfor være et oplagt valg under ridning, mens det måske er bedre med andre alternativer til hesten, der går på fold. 

Der er også nogle, der mindsker insektplagen gennem en speciel fodring af hestene, da myg, fluer og og klæg ikke kan lide bestemte lugte, der kommer fra hestens hud. Det kan eksempelvis være hvidløg. 

Der er også rigtig mange, der har stor succes med at give deres heste insektdækkener og insektmasker på. På den måde er hesten beskyttet på en stor del af kroppen. Derudover er det altid en god idé at sørge for, at der er skygge på folden, da en del af de særligt irriterende insekter, primært er fremme i solskin. 

Vil du vide mere om, hvordan du kan hjælpe din hest med insektplagen? Så find magasinet Ridehesten frem fra juli 2016, for her kan du læse meget mere om netop dette emne.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner