Endelig UVM-udtagelse inklusiv 7-års

29-06-2016 09:20

Når den endelige udtagelse af de danske heste til Ungheste-VM finder sted på Vilhelsmborg på fredag og lørdag, skal vi for første gang se ikke blot 5- og 6-års heste men også 7-års

Copyright Ridehesten.com

Det oprindelige format med verdensmesterskab for unge dressurheste på 5 og 6 år bliver efter et par års pilotprojekter med en klasse for 7-års nu udvidet til at omfatte 7-års UVM. Derfor skal Danmark på lørdag sætte hold for 5-, 6- og 7-års, når den endelige udtagelse finder sted på Vilhelsmborg. Her bliver publikum og dommere (Birthe Lyder Nielsen og Jesper Holst Hansen) præsenteret for de foreløbigt kvalificerede 5- og 6-års heste samt en gruppe 7-års, der vises for dommerne for første gang. De 7-årige heste rides i et alderssvarende program, hvor den tekniske programbedømmelse og bedømmelse af hestens kvalitet vægter 50/50.

Arrangementet finder sted på fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli. Fredag starter arrangementet kl. 15.00, mens der lørdag er starttid kl. 10.00 (nærmere tidsplan er på vej). Om fredagen vil man få alle heste at se i de indledende alderssvarende FEI-programmer og om lørdagen i finaleprogrammerne. Når alle heste har gået lørdag, vil UVM-styringsgruppen annoncere de danske hold.

FEI/WBFSH's Ungheste-VM 2016 finder sted i hollandske Ermelo den 28.-31. juli.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald