En dronning og 54 heste

14-06-2017 17:33

Britt Carlsen

Hendes Majestæt Dronning Magrethe kommer på besøg i Mariagerfjord Kommune og Hobro by med Kongeskibet Dannebrog samt Garderhusarregimentets hesteeskadron (opdateret med video)

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er  lagt op til folkefest i Hobro og omegn (Ridehestens hjemby) for Hendes Majestæt Dronning Margrethes Kongeskib Dannebrog lægger til ved Hobro havn i morgen torsdag kl. 10. Her vil Dronningen stige ind i en smuk landauer fra 1889 trukket af fire hvide kladrubere fra Tjekkiet med to forløbere ligeledes ridende på hvide kladrubere. Omkring landaueren rider Gardehusarregimentets Hesteeskadron bestående af trompetersektionen med paukehesten, samt to delinger med hver 12 sabelhusarer samt flere befalingsmænd, delingsfører og en standardvagt. 

Dronningen vil blive ledsaget af Hesteeskadronen gennem Hobro midtby, fra havnen og gennem gågaden og videre derfra ad Randersvej mod Vestfjorden og Biecenteret. Det er et imponerende syn med de mange heste, det flotte udstyr og ikke mindst Snekketøjet, der er en del af det særlige gallaudstyr som hestene har på, når gardehusarerne fx deltager i eskorter, giver opvisninger eller lign. Snekketøjet består bl.a. af kandar og fortøj, og på alle læderdele er der påsyet små muslingeskaller, der hedder kauriskaller.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er et imponerende syn, når Gardehusarregimentets Hesteeskadron rykker ud, og for især de springinteresserede vil man kunne genkende eskadronschefen Christian Holm, der er banebygger og projektkoordinator for Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Der er også ham, som bliver projektleder på World Cup stævnet i Boxen i uge 42. 
I forbindelse med besøget i Hobro er Hesteeskadronen også på udkig efter egnede heste til eskadronen bl.a hos Cassøe Horse. 

Hele Hobro er på den anden ende i dag torsdag, hvor Kongeskibet har lagt til kaj, og Hesteeskadronen er på vej for at tage imod Dronningen.

I går var Ridehestens udsendte med på karettur, her er en lille video:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen