Eliteauktionsføl der er So Perfect

25-08-2023 17:28

Trine Askjær-Jørgensen

Avl

Det er de perfekte føl, vi åbner med i den første præsentation af føl på elitefølauktionen – sønner og døtre efter So Perfect. Vi har talt med Klaus Fogh, der i år fejrer 50 år som avler og har fået et føl udtaget

Copyright Ridehesten.com
Her er det Soya Enshøj. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dansk Varmblods Elitefølauktion præsenteret af Dansk Hesteforsikring finder sted lørdag den 2. september på Vilhelmsborg. Casper Cassøe Krüth svinger auktionshammeren over 57 særligt udvalgte føl fra kl. 19.00.

Kollektionen gik online onsdag aften på www.varmblodauktion.dk, og i den første præsentation af auktionsføl har vi talt med Klaus Fogh fra Stutteri Enshøj, som har fået et herligt hingsteføl, kat. 401 Soya Enshøj udtaget til elitefølauktionen. Det er et dejligt højtstillet, storrammet og ædelt dressurføl, som er imponerende velgående i alle tre gangarter. Soya Enshøj er efter So Perfect/Midt-West Ibi-Light, og føllet mor, ERDH Ibis Enshøj er også mor til bl.a. den kårede sølvmedaljehingst Florist Enshøj, sølvmedaljehoppen og unghestechampionatsdeltager Liva Enshøj og elitehoppen Diva Enshøj.

Hør Klaus fortælle om sit føl:

En håndfuld perfekte føl
So Perfect e. Sezuan/ Sir Donnerhall I er far til tre hingste- og to hoppeføl i kollektionen. Foruden Soya Enshøj er det hingsteføllet kat. 407 Sirus Lindebjerg med Londonderry til morfar. Også her er der tale om et harmonisk og særdeles velgående og smidigt føl, som kommer fra den velkendte Gasbin-stamme, der bl.a. omfatter hingsten Hesselhøj Donkey Boy samt flere konkurrenceheste. Se video af Sirus Lindebjerg her:

Hingsteføllet Sweetdeal med Blue Hors Romanov som morfar kunne blive et ”sweet deal” for interesserede. Kat. 446 Sweetdeal kommer fra en præstationsstærk hoppestamme med adskillige sportsheste i både dressur og springning. Selv er han maskulin, muskuløs og velbygget og så bevæger han sig elastisk og sikkert i alle tre gangarter. Se video af Sweetdeal her:

De perfekte unge damer
To hoppeføl efter So Perfect er håndplukket til kollektionen. Damgårdens Perniro med De Niro til morfar præsenterer vi senere samt Jestis La-Sicilla med Springbank II VH til morfar. Kat. 447 Jestis La-Sicilla blev udtaget til KRAFFT Eliteskuet. Hun er et yderst velfungerende hoppeføl med tre ekstremt gode gangarter, og så kommer det udtryksfulde hoppeføl fra en særdeles succesfuld hoppestamme, som både har produceret top-sportsheste og elitehopper samt en kåret hingst. Se video af Jestis La-Sicilla her:

Se hele kollektionen på www.varmblodauktion.dk

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen