Dyrlæge Hans Schougaard fylder 80

26-03-2023 21:03

Thomas Bach Jensen

Dyrlæge Hans Schougaard, Nørlund Hestehospital, runder den 27. marts et skarpt hjørne. Den aktive mand fylder nemlig 80 år

Copyright Ridehesten.com
Hans Schougaard i aktion under hingstekåringen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dyrlæge Hans Schougaard, der sammen med sin kone Lis driver Nørlund Hestehospital ved Them, forbindes af mange med Dansk Varmblods arrangementer. Den flittige dyrlæge har nemlig været med alle 43 år ved Dansk Varmblods Hingstekåring, hvor han som stævnedyrlæge har stået for indsyning af alle hingste og ligeledes har været veterinærkonsulent for avlsledelsen.

Sidste år blev Hans Schougaard overrasket under hingstekåringen, da han lørdag aften af en kollega blev hevet med af en kollega for at tilse en forulykket hest... Ingen hest var kommet til skade, men flere tusinde mennesker sad klar til at klappe ham ind.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Han skulle nemlig hædres med MCH's Varmblodspris for sin enorme indsats igennem mange år. Han klarede løbturen fra staldene til Boxen den aften uden at blive særlig forpustet, men han er også en mand i særdeles god form. Under den nyligt overståede hingstekåring gik den da knap 80-årige intet mindre end 18-22 km hver af de første tre dage! 

I morgen mandag den 27. marts fylder Hans Schougaard 80 år.

STORT TILLYKKE FRA RIDEHESTEN.

Læs også

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen