DV-hoppen Egelund's Miss Unique til Eric Lamaze

12-03-2020 09:27

Annika Knudsen Lorentsen

Den 8-årige Dansk Varmblods bronzemedaljehoppe Egelund's Miss Unique skal fremover rides af canadiske Eric Lamaze, som netop har indkøbt tre nye heste

Copyright Ridehesten.com
Robin Grauff Jacobsen og Egelund's Miss Unique ved UVM for 7-års heste på Zangersheide. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

En af Eric Lamazes samarbejdspartnere, Reins-familien, har netop indkøbt tre nye heste til OL-rytteren. Det drejer sig om Gatrona og Huriosa, samt DV-hoppen Egelund's Miss Unique, som er avlet i Danmark og har været succesfuld under danske Robin Grauff Jacobsen i unghesteklasserne. 

Egelund's Miss Unique er avlet af Karina Minch Poulsen på sølvmedaljehoppen Caja Sem, som er efter Cajus. Faderen til Egelund's Miss Unique er Numero Uno, og selv er hoppen kåret med 9 i helhed ved eksteriørkåring på Vilhelmsborg i 2015, og hoppen er også tildelt bronzemedalje. Siden hoppen var tre har den været hos avlerne Mia og Klaus Kovdal Jørgensen. 

I sporten har Egelund's Miss Unique været succesfuld med danske Robin Grauff Jacobsen i unghesteklasserne, hvor parret har deltaget ved UVM for både 6- og 7-årige heste på Zangersheide. Ekvipagen har deltaget i klasser tom. 140 cm. 

Inden hoppen kom til Robin blev hun redet af Sofie Halling, som blandt andet har redet 4-års championat på hoppen.

Ikke eneste danske hest hos Lamaze
Egelund's Miss Unique er ikke eneste danskavlede hest i stalden hos Eric Lamaze, for her står også Electric Lady Love e. Cannavaros/Gambler's Cup xx, som er registreret i Holstenerforbundet, men opdrættet af danske Lene Ibsen. 

Eric Lamaze er en verdenskendt canadisk springrytter, som var haft stor succes i mesterskaber og ved internationale stævner på allerhøjeste niveau de sidste mange år. Lamaze vandt individuelt guld ved OL i 2008, og også her vandt han en sølvmedalje med det canadiske hold. I 2016 vandt Lamaze bronze ved de Olympiske Lege i Rio, det samme gjorde han ved WEG i 2010. 

Det var Eric Lamaze der red på den verdenskendte hest Hickstead, som også var hesten han vandt OL-guld med. Mange husker nok det tragiske dødsfald, hvor Hickstead faldt død om efter et hjertestop ved World Cup-stævnet i Verona tilbage i 2010.  Netop Hickstead var haft stor indflydelse på Eric Lamazes karriere, men også mange andre heste har opnået virkelig store resultater netop med Lamaze. Det bliver spændende at se om Egelund's Miss Unique eller Electric Lady Love kan blive blandt de nye topheste under den canadiske rytter.

Læs også

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing