Dujardin og Hester bekræftet til London

14-11-2019 15:46

Det glæder de engelske arrangører af Olympia, The London International Horse Show, at de to største navne i engelsk dressur, Charlotte Dujardin og hendes læremester Carl Hester, har bekræftet deres deltagelse i Olympia

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Freestyle.

Charlotte Dujardin Carl Hester har i dag bekræftet deres deltagelse med hestene Mount St John Freestyle og Hawtins Delicato ved World Cup-kvalifikationen i Olympia, The London International Horse Show, og med OL 2020 i nær fremtid vil stævnet spille en betydelig rolle i deres forberedelse mod OL.

For Mount St John Freestyle e. Fidermark/Donnerhall bliver det hendes første sportslige optræden i Olympia. Hoppen har allerede vundet to bronzemedaljer ved WEG 2018 og anses derfor som Englands stærkeste kort og Charlotte Dujardins bedste chance for en vinde sin fjerde OL-guldmedalje i Tokyo i 2020.
– Jeg er så spændt på at ride i Olympia igen og ride Mount St John Freestyle ved stævnet for første gang. Det bliver også et værdifuldt springbræt forud for OL 2010, og publikum i det utrolige publikum i Olympia vil forberede os på det store publikum i Tokyo, udtaler Charlotte Dujardin i pressemeddelelsen.

Dujardins partner i Olympia sidste år, Hawtins Delicato, kommer i år tilbage men med sin sædvanlige partner, Carl Hester, der var med på det bronzevindende engelske hold ved WEG 2018 og guldholdet ved FEI Dressage Nations Cup i Compiègne i år.
Hester og Dujardin vil ride mod hinanden i World Cup-kvalifikationen i Olympia, hvor afviklingsformatet af Grand Prixen for andet år i træk er en del af et pilotprojekt, hvor der rides en kortere Grand Prix, der samtidig er mere publikumsvenlig, da rytteren bliver på banen til annoncering af resultatet og et efterfølgende interview.
– Det er altid en helt unik oplevelse at ride under Olympias tag, hvor publikum er så indlevende og opmuntrende. Det bliver spændende at se det redigerede format af Grand Prixen i år, hvilket er en nytænkende måde at skabe kontakt mellem publikum og ryttere. Jeg ved, at det bliver en stor succes, udtalter Carl Hester i pressemeddelelsen.

Du kan læse mere om den formatet til den kortere Grand Prix i magasinet Ridehesten 02/2019 i artikeln "Ny Grand Prix - godt eller?". 

Richard Davison, der selv er international Grand Prix-rytter og dressurkonsulent i Olympia Organising Committee, fortæller, at de har arbejdet hårdt for at udvikle et koncept, der bibeholder FEI Dressage World CupTM Grand Prix som det ultimativt teknisk svære program, der afspejler den højeste sværhedsgrad og samtidig udvider sin tiltrækning for et nyt publikum.
– Målet er at ramme en balance for både rytterne og deres fans, og med dette pilotprojekt tager vi et afgørende skridt i den rigtige retning, siger han.

/Pressemeddelelse.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen