Dressurlandsholdet er taget til Rotterdam

18-06-2013 13:39

Signe Wiese

I de kommende dage afvikles der CHIO-stævne i Rotterdam, hvor 2. del af den helt Nations Cup-serie for dressurryttere afvikles - Nations Cup afvikles torsdag, og her er det danske landshold i aktion

Copyright Ridehesten.com
Maria Anita Andersen og Blue Hors Loxana er med på det danske landshold i Rotterdam.

Der er meget på spil for rytterne i Rotterdam - ikke bare for de danske ryttere, men for alle de europæiske toprytter, der er klar til start, er stævnet en vigtig optakt til EM i Herning i august, og der er ingen tvivl om de fleste europæiske landstrænere vil bruge stævnet i Rotterdam som en del af udvælgelsesproceduren frem mod EM.

Det danske hold i Rotterdam, der kommer til start i CHIO5* udgøres af Lisbet Seierskilde på Jonstrupgaardens Raneur e. Ragazzo (opdr. Gert Pedersen), Lars Pedersen på Mariett e. Come Back II (opdr. Gunnar Mousten), Maria Anita Andersen på Blue Hors Loxana e. Diamond Hit og Michala Munter Gundersen og My Lady e. Michellino (opdr. Yvonne Lindholm). 

Den store overraskelse ved DM i dressur på Broholm, Thomas Sigtenbjerggaard og Nintendo e. Negro, er også med i Rotterdam, og kommer til start i CDI3*. Også spanske Morgan Barbaçon, der netop er flyttet ind i stalden hos Helgstrand Dressage er til start i CDI3*, bl.a. på Sir Donnehall II e. Sandro, som Thomas Sigtenbjerggaard tidligere har redet, bl.a. ved UVM i dressur i 2012, hvor det blev til en bronzemedalje i klassen for 6-års heste.

Værtsnationen Holland stiller op med stærkeste opstilling i Rotterdam med et hjold bestående af Edward Gal/Glock's Undercover, Hans-Peter Minderhoud/Glock's Romanov (tidl. Blue Hors Romanov), Patrick van de Meer/Uzzo og holdets debutant Madeleine Witte-Vrees med avlshingsten Blom's Wynton.

Også englænderne møder op med et stærkt hold. Den olympiske mester Charlotte Dujardin og Valegro e. Negro er tilbage på konkurrencebanerne, og kommer til start sammen med Dujardin chef, Carl Hester på Fine Time IV, Gareth Hughes på DV-hoppen Stenkjers Nadonna e. Donnerschlag (opdr. Ernfred Sero) og Daniel Watson på Fideramber.

1. del af FEI Nations Cup™ Dressage blev afviklet i Vidauban i Frankrig, hvor det hollandske hold vandt. Efter Rotterdam rykker Nations Cup-cirkuset videre til CHIO Aachen allerede næste weekenden, og senere på året går turen til Hickstead.

CHIO Rotterdam afvikles fra den 19. - 23. juni

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner