Donna Silver er sovet ind i dag

07-07-2023 13:31

I en alder af 22 år er guldmedaljehoppen og den tidligere Grand Prix-hest, Donna Silver, blevet aflivet efter et kort sygdomsforløb

Copyright Ridehesten.com
Rose Marie Bang Henriksen og Donna Silver ved et af mange succesfulde stævner. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Rose Marie Bang Henriksen og hendes familie på HP Horses i Hillerød har her til morgen taget afsked med den 22-årige Donna Silver e. Blue Hors Don Schufro/ Willemoes/ Cannon Row xx, der er opdrættet af Lillian og Carl Erik Jensen. Efter et kort sygdomsforløb fik hoppen fred.

Som 3-års blev Donna Silver kåret med guldmedalje og udnævnt som Årets hoppe 2004 i Dansk Varmblod. Efter at have fået et føl som 4-års startede hendes dressuruddannelse, og ved Dansk Varmblods Forårsauktion i 2006 blev hun solgt til Berith og Louis Nielsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De første år blev hendes uddannelse lagt i hænderne på Betina Laisbo, indtil Donna Silver rykkede ind hos Helgstrand Dressage, og hun blev solgt til italienske Silvia Rizzo, der først stillede hoppen til rådighed for hollandske Hans Peter Minderhoud og senere for Helgstrand-rytteren Daniel Bachmann Andersen, med hvem hun vandt sølv ved EM for U25 i Herning 2013. Efter skiftende ejerforhold forblev Donna Silver hos Helgstrand og opnåede internationale placeringer i Grand Prix med Severo Jurado Lopez inden salget til familien Henriksen. Rose Marie Bang Henriksen blev i 2017 danmarksmester for U21-ryttere sammen med Donna Silver.

Copyright Ridehesten.com
Rose Marie Bang Henriksen og Donna Silver som U21-danmarksmestre i 2017. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Tak for dansen Donna
Rose Marie skriver i dag på Facebook bl.a.: Man blev altid mødt med et kærligt blik af vores højtelskede Donna Silver, og solen skinnede på hende til det allersidste. Man kan ikke sætte ord på, hvor meget hele familien kommer til at savne hendes skønne sind og lange ører i stalden. Ud over at have en enorm betydning på Tvedegård er Donnas CV fyldt med store sejre og resultater.

De sidste par år er blevet nydt på græsfoldene med foldkammerater, en lille ridetur ind imellem og masser af kærlighed. Hun vil altid have stor betydning for os, og vi er så dybt taknemmelig for alt det, som Donna har givet os. Hun var en fænomenal læremester, rejsemakker og ikke mindst kammerat. Donna kan ikke erstattes, men vores tid med hende vil forblive et smukt minde. Tak for alt Donna.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner