Døde heste ved Cheltenham Festival

24-03-2016 14:17

I weekenden den 15. - 20. marts blev der i England afholdt Cheltenham Festival som er en væddeløbsfestival hvor rytterne konkurrere både på fart men også ved at springe hække undervejs. En ufattelig hård sport der kan koste hesten livet 

Copyright Ridehesten.com

Allerede på den første løbsdag ved Cheltenham Festival i England måtte tre heste aflives som følge at skader under løbet. Animal Aid har fortalt at der sammenlagt er 53 heste som er døde under denne festival siden år 2000. Ulykkerne med hestene indtræffer typisk i de løb hvor der indgår forhindringer som en del af løbet. Hestene brækker simpelthen benene eller kommer til skade på anden vis grundet den høje fart over de mange forhindringer.

Den britiske Horseracing Authority’s chefdyrlæge Jenny Hay forklarer, at der bliver gjort tiltag for at mindske risikoen for at hestene skal komme til skade under løbet: - I de seneste 20 år er dødeligheden mindsket med en tredjedel, tilføjer hun. Animal Aid er ikke tilfredse og kalder løbsfestivalen i Cheltenham for en kirkegård for løbsheste. De stiller spørgsmålstegn ved at festivalen kan få lov at fortsætte som hidtil, til trods for de mange heste der bliver dødeligt skadet under løbene.

Det gik da heller ikke anerledes end at endnu to heste måtte aflives på den sidste løbsdag under festivalen. Der er tale om benskader og simpelthen kollaps af udmattelse hos de heste der er blevet aflivet under dette års festival. Det har fået RSPCA (Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals) til at gå ind i sagen og undersøge omstændighederne omkring festivalen og løbene.

Jenny Hall understreger som et svar på de mange ulykkelige aflivninger: - Det er vigtigt at notere sig, at fire ud af de fem heste der blev aflivet under festivalen ikke skyldtes hækkene og forhindringerne. Heste risikerer alvorlige skader gennem hele livet, ligegyldigt hvilken sport de deltager i.

Læs meget mere om hele episoden her.  

Kilde: Tidningen Ridsport, Horsetalk

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen