DM og NM i voltigering afholdt med stor succes

02-10-2016 19:34

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Danskerne tog mange flotte guldmedaljer ved dette års nordiske mesterskaber i voltigering, der netop er blevet afviklet på Møllebakkens Rideklub i Vemmelev, hvor der samtidig blev afholdt Danmarksmesterskaber i voltigering

Humøret var højt hos både arrangører og deltagere ved weekendens mesterskaber i voltigering på MBRK. Her blev der afholdt DRF-mesterskaber, DM og NM med hele 76 deltagere fra de nordiske lande. Til at dømme mesterskaberne havde holdet bag stævnet sørget for udenlandske dommere fra Sverige, Finland, Østrig og England. Danmarks eneste internationale voltigeringsdommer, Lise Berg, var selvfølgelig også at finde i dommerpanelet.

Flere individuelle deltagere end nogensinde før

Stævnearrangør Heidi Jørgensen fra Møllebakkens Rideklub, som har været en del af voltigeringssporten i cirka ni år og er under uddannelse til voltigeringsdommer, fortæller:

- Vi har været i gang med at arrangere stævnet siden starten af året. Jeg plejer ikke at være den ansvarlige, jeg plejer at være ’den højre hånd’, men denne gang har jeg været ansvarlig for selve sekretariatet. Det er gået rigtig godt, men det har været meget hektisk – især den sidste uge.

Copyright Ridehesten.com
Tribunen var fuld både på langsiden og inde på banen. Publikumsopbakningen har været stor ved stævnet fortæller stævnearrangør Heidi Jørgensen

- Der var 76 individuelle deltagere, hvilket er et rigtig højt antal – så mange har vi aldrig haft før. Vi havde 12 hold, hvilket er lidt lavere end vi plejer, men sådan varierer det ind i mellem. Vi har haft rigtig mange deltagere fra Finland, en del fra Sverige og ca. seks stykker fra Norge. Der kom hele fire heste fra Finland og en enkelt hest helt fra Østrig.

Dobbelt op på guld til Sheena Bendixen

Sheena Bendixen som kan bryste sig af både at have vundet det individuelle danmarksmesterskab og det individuelle nordiske mesterskab for seniorer udtaler:

- Sidste runde var jeg rigtig godt tilfreds og hele stævnet er jeg faktisk fint tilfreds med. Mit mål inden jeg tog afsted, var samlet at ligge på mere end 8,0 point, hvilket jeg opnåede i dag – så det var rigtig dejligt.

Sheena opnåede i det individuelle senior DM for damer 8,183 point. Faktisk tog danskerne alle guldmedaljer bortset fra en enkelt – nemlig den for det nordiske holdmesterskab for seniorer.

Guldmedaljevindere:

DRF-Senior gruppe *2/ *3: Billund Sportsrideklub med longefører Maria Rasmussen - 6,905 point

DRF-Junior gruppe*2: Skibby Rideklub med longefører Hanne Hansen – 7,266 point

DRF individuelt senior dame *3: Sheena Bendixen med longefører Lasse Kristensen – 8,183 point

DRF individuelt senior herre *2/ *3: Leon Lynnerup med longefører Charlotte Præstgard – 6,641 point

DRF individuelt junior dame *2: Ida T. Christensen med longefører Pia Sørensen – 7,445 point

DRF individuelt children *2: Emma Kaps med longefører Lasse Kristensen – 6,786 point

 

NM seniorhold *2/ *3: Laholms Voltige fra Sverige med 7,283 point

NM juniorhol *2: Skibby Rideklub med longefører Hanne Hansen 7,226 point

NM individuelt senior dame *2/ *3: Sheena Bendixen med longefører Lasse Kristensen – 8,183 point

NM individuelt senior herre *2/ *3: Leon Lynnerup med longefører Charlotte Præstgard – 6,641 point

NM individuelt junior dame *2: Ida T. Christensen med longefører Pia Sørensen – 7,445 point

NM individuelt children *2: Emma Kaps med longefører Lasse Kristensen – 6,786 point

 

Se de fulde resultatlister HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen