11-02-2016 13:15

For sjette gang danner Tågerup rammen om DM. Schou-brødrene har fået tildelt DM i endnu tre år. Tre mestre skal findes fra 1. til 5. juni

Copyright Ridehesten.com
Sidste års guldvinder for juniorer U18 Simone Hansen Scherff med Watokia G

DM i ridebanespringning er ved at være synonymt med Absolute Horses og de flotte baner på Tågerup i Sommersted ved Kolding. Igen til sommer skal der kåres mestre hos Andreas og Christian Schou. Det bliver fra 1. til og med 5. juni. I år gælder det tre mesterskaber: DM for Senior og Dansk Rideforbunds mesterskaber for U21 (Young Rider) og U18 (Junior).

Schou-brødrene fik i 2011 tildelt det store arrangement for tre år, og det blev så forlænget med to år, men ved arrangementet sidste sommer var det endnu ikke fastlagt, hvor 2016-mesterskaberne skulle afvikles. Nu har Dansk Rideforbund tildelt Absolute Horses mesterskabet i endnu tre år.

350 heste

DM i ridebanespringning er en af landets største hestesportsbegivenheder, og der ventes 200 ryttere, 350 heste og 2000 gæster.

Det første år blev den udendørs springbane udvidet for at opfylde rideforbundets krav, og den er rost som en af landets bedste – lige god uanset hvordan vejret arter sig.

Hvert år er der kommet nye forbedringer til. Der er stort cafeteriatelt med hævet terrasse, hvorfra man kan følge med på banen, og et stort telt til VIP-gæsterne.  Det bruges også den traditionsrige rytterfest.

I fjor var der to store stævner lige efter hinanden på Tågerup – først DM og så nordisk mesterskab for senior suppleret med et internationalt CSI-stævne. Men i år holder man sig til DM.

EM-overraskelse

Det er brødrene Andreas og Christian Schou, der står for driften af det kombinerede ridecenter og hingstestation på Tågerup. De regner begge med at stille op til senior-DM. De har begge opnået fine resultater til både danske og udenlandske stævner siden sidste DM.

Andreas Schou var tæt på sensationen, da han på Lenardo der Kleine som eneste dansker kom med i den individuelle finale ved EM i Aachen og endte som nummer ni – kun én ærgerlig nedrivning fra medaljerne.