Distriktsmesterskabs Cup var en stor succes

21-08-2021 15:58

Annika Knudsen Lorentsen

Distriktsmesterskabs Cup er et nyt tiltag fra Dansk Ride Forbund, som er blevet til med støtte fra Foreningen SpringDanmark. Det er top-3 fra distriktsmesterskaberne for ponyer i de forskellige distrikter der samles og konkurrerer mod hinanden, og den første udgave af cuppen er netop blevet afholdt hos Sportsrideklubben i går og i dag

Copyright Ridehesten.com
Laura Sloth Kjær sammen med Sigurd Nielsen fra Foreningen SpringDanmark. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Distriktsmesterskabs-Cup er en cup for medaljevinderne ved de individuelle Distriktsmesterskaber i springning for ponyer. Cuppen afvikles ved årets Agria DRF Mesterskaber for pony og Children, og netop derfor har Sportsrideklubben netop været værter for den første udgave af cuppen. 

I går red rytterne en opvarmningsklasse, mens der i dag var finaler på programmet. Cuppen afholdes for alle tre ponykategorier, og der blev altså fundet tre vindere i dag, som modtog flotte præmier i cuppen, der er støttet af Foreningen SpringDanmark

Copyright Ridehesten.com
Her ses vinder for kategori-3: Laura Sloth Kjær, nr. 2 Emmelie B. Jørgensen, nr. 3 Augusta Ryby sammen med (fv.) Karen Ballegaard(dommer), Lena Aagard(dommer), Jakob Leth (formand for Sportsrideklubben) og Sigurd Nielsen (Foreningen SpringDanmark). Foto: Privat

Laura Sloth Kjær bedst hos 3'er ponyerne
I Distriktsmesterskabs Cuppen for kategori 3-ponyer var der 11 ekvipager til start, og her var niveauet utroligt højt. Faktisk red hele 9 ud af de 11 ekvipager helt uden fejl, mens de sidste to blot havde et enkelt nedslag. 

Hurtigst i omspringningen var 10-årige Laura Sloth Kjær med Boom Box, og dermed kan hun kalder sig vinder af cuppen. 

– Det er et virkelig godt initiativ. Især hjemme hos os, hvor storesøster "fylder" rigtig meget. Det er ikke altid så nemt at bygge selvtillid op på Laura, når storesøster lykkes med alt. Det er fantastisk for hende at blive hyldet på podiet med blomster og æresbånd, understreger Lauras mor, Rikke Kjær. Lauras storesøster Karoline Sloth Kjær har i flere år haft stor succes på springbanerne, hvor hun eksempelvis netop er hjemvendt fra EM. 

– Laura drømmer om at blive lige så dygtig som sin storesøster, tilføjer Rikke. 

Andenpladsen i finalen gik til Emmelie B. Jørgensen med Hinderton May Lady, mens det blev Augusta Ryby, der sikrede sig tredjepladsen og den sidste plads på podiet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Noah Just Broch eneste helt fejlfrie for 2'er ponyerne
Hos 2'er ponyerne var niveauet også højt, men modsat hos 3'er ponyerne, så var det kun vinderen, der lykkedes med at ride fejlfrit i både hovedrunde og omspringning. 

Det var Noah Just Broch med Høgholts Facet, og han kunne dermed stolt stille sig øverst på podiet efter dagens finale. 

Andenpladsen blev vundet af Zac Keen Parry med Magnum Pi, mens det blev Josefine Søgaard Schrøder og Fjordglimt Mr. George, der tog tredjepladsen. 

Copyright Ridehesten.com
Her ses for kategori 1: Vinder Knirke Emilie Lebeck, nr. 2 Nicole Isaksen, nr. 3 Emil Grønbjerg, sammen med (fv.) Christian Linde (Foreningen SpringDanmark), Jakob Leth (formand for Sportsrideklubben) og dommerne, Lena Aagaard og Tom Nielsen. Foto: Privat

Knirke Emilie Lebeck vandt den sidste finale
Hos 1'er ponyerne var der 14 ekvipager til start, og her lykkedes det for ni at ride sig til en plads i omspringningen, efter fejlfrie hovedrunderidt. 

I omspringningen var der tre, der red fejlfrit og hurtigst af dem var Knirke Emilie Lebeck med Black Assasin, og dermed tog hun sejren i dagens sidste finale.

På andenpladsen blev det Nicole Isaksen med Højly's Dumle, mens Emil Grønbjerg og Viggins "Egely" sikrede sig tredjepladsen. 

Resten af dagen står på første kvalifikation i Agria DRF Mesterskaberne for ponyer og children, mens der i morgen er finaler. 

Se alle resultater, og følg de øvrige klasser HER.

Copyright Ridehesten.com
Knirke Emilie Lebeck. Foto: Privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner