Distancerytter tager sejren i Belgien

21-08-2017 08:17

Ved det store distanceløb Brussels Equestrian Endurance Masters i Belgien, blev det den danske rytter Merethe Neland, der løb af med sejren i 120 km ridtet

Copyright Ridehesten.com
Merethe Neland og Paragon
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danske distancerytter Merethe Neland vandt fredag Brussels Equestrian Endurance Masters i 120km

Merethe Neland er en ung aktiv distancerytter, der blandt andet har holdguld ved de nordiske mesterskaber i 2016 på CV´et, men i denne uge var Merethe draget til Belgien for at starte i Brussels Equestian Endurance Masters i  120 km. Dog ikke på sin egen hest Freja, men på hesten Paragon, som Merethe selv har trænet i Estand, mens hun boede og trænede heste seks måneder i løbet af 2016 for familien Tikk.

Et stort felt og en potentiel farlig start
Ridtet var 120 km fordelt på 4 etaper med dyrelægekontrol og pauser imellem hver etape. Feltet bestod af 39 ekvipager med massestart – noget om Merethe ikke har prøvet før. Startstrækningen var godt 5 meter bred, og der ville nemt kunne opstå tumult blandt hestene. Men sådan gik det heldigvis ikke – alle hestene var lynhurtigt af sted på ruten.

-  Min værtsfamilie havde fortalt, at Paragon var i god nok form til at være med i den forreste del af feltet, og jeg ikke skulle holde ham tilbage, hvis han selv ville fremad. Efter få kilometer lå vi forrest og blev der resten af første etape, fortæller Merethe

Merethe og Paragon gennemførte de to første etaper med 19 km/t. Tredje etape bød dog på flere store regnbyger, og det satte tempoet ned, for det var ikke noget Paragon brød sig om. Men det slog dog ikke den erfarne ekvipage ud af kurs.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Paragon ville bare vinde
-  Efter tredje etape havde vi redet 100 km., og jeg var ved at være lidt brugt. Det samme kunne ikke siges om Paragon. Jeg er sikker på, at han vidste præcis hvad der var på spil, for han var klar til at give den fuld gas.

Det blev et langt opløb, hvor rytterne måtte kæmpe til de sidste. Merethe og Paragon var godt 40 sekunder bag føringen ved sidste og fjerde etape, men efter et 10 km var de indhentede.

- Jeg bruge de næste 10 km på at holde føringen. Hver gang de to andre ekvipager lagde an til at overhale, drejede Paragon et øre og satte farten yderligere op indtil de gav op og ventede på en bedre chance. Paragon gav dem bare aldrig den chance, fortæller Merethe og fortsætter:

- Han skulle på ingen måde opfordres til at løbe hurtigere. Han havde selv viljen til at gøre det og vilje til at vinde. Og det lykkedes for ham. For os. Det var en surrealistisk følelse at spurte over målstregen, når det er første gang jeg rider så stort et stævne.

Merethe Neland og Paragon var hurtigst over målstregen efter 120 km med tiden 06:28:06.

Se alle resultaterne HER

Copyright Ridehesten.com
Merethe Neland, der her ses sammen med familien Tikk ( foto: familien Tikk)
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen