Dinja van Lieres Haute Couture til USA

01-12-2021 13:13

Efter Fiontini er Haute Couture nu den anden europæiske topdressurhoppe, der går til USA indenfor en måned. Hollandske Dinja van Liere giver nu tøjlerne videre til amerikanske Katherine Bateson-Chandler

Copyright Ridehesten.com
Amerikanske Katherine Bateson Chandler bliver næste rytter på Haute Couture. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Haute Couture e. Connaisseur/ Krack C var 31-årige Dinja van Lieres partner som rejsende reserve for det hollandske hold ved OL i Tokyo, og halvanden måned senere ved EM i Hagen sluttede ekvipagen på en tiendeplads i küren.

Netop Dinja van Liere portrætteres i det spritnye nummer af magasinet ridehesten, hvor hun fortæller om sine topheste Hermès og Haute Couture – hvoraf hun nu kun har Hermès tilbage. I artiklen beskriver Dinja Haute Couture som meget speciel og en virkelig sød og mild dame. Hun har redet hoppen fra den var 3 år, har startet UVM på den og har selv uddannet den til international Grand Prix.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er den amerikanske amatørdressurrytter Jennifer Huber, der har været veninde med Katherine Bateson-Chandler i 25 år, som har købt den til Katherine, skriver Dressage-News. Begge kvinder er bosat i Florida, og Katherine er et kendt ansigt i Grand Prix-sammenhæng – også internationalt. Hun startede som rytter hos Robert Dover, hvis sponsor købte Lone Jørgensens OL-hest Kennedy til ham, og Kennedy endte Katherine faktisk med at ride internationalt på.

Katherine prøvede Haute Couture midt i oktober, og beskriver hoppen som en ægte damehest; ikke for stor og ikke stort gående, men dejlig i hånden, foran hjælperne og varm på den gode måde. Lige en hest efter hendes hoved.

Det er planen, at Haute Couture ankommer til Florida i midten af december, og Katherine håber at kunne starte hoppen i vinterhalvårets Global Dressage Festival i Wellington. Til næste sommer er planen at rejse til Europa med flere heste for igen at have træningsophold hos Carl Hester.

Copyright Ridehesten.com
Dinja van Liere og Haute Couture ved EM 2021 i Hagen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner