Deusser bedst i Super Grand Prix

21-11-2022 11:42

Annika Knudsen Lorentsen

Ved weekendens Prague Playoffs trak tyske Daniel Deusser sig sejrsrigt ud af den prestigefyldte LGCT Super Grand Prix sammen med hingsten Tobago Z. Daniel og hans team kunne dermed tage fra Prag med mere end 2 millioner kroner i præmiepenge

Podiet i LGCT Super Grand Prix. Foto: Longines Global Champions Tour
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange hesteinteresserede var i weekenden rejst til Prag for at overvære det prestigefyldte stævne, Prague Playoffs, og lørdagen bød på den 165 cm høj LGCT Super Grand Prix.

Her mødtes de bedste ryttere fra sæsonens afdelinger i Longines Global Champions Tour til en spændende opgør om en enorm præmiesum og æren som vinder af Super Grand Prix 2022.

Konkurrencen blev afviklet over to runder og i sidste ende var det tiden på to tyske rytteres ridt der afgjorde hvem der tog sejren, da de var de eneste to, der var fejlfrie i begge runder. Sejren tog Daniel Deusser med den 14-årige avlshingst Scuderia 1918 Tobago Z e. Otangelo/ Mr. Blue.

– Jeg er målløs. Hvad Jan Tops har skabt her de seneste år er hvad jeg kalder et unikt event og at springe her, i en arena som denne med et publikum som det er urealistisk, fortalte Daniel Deusser. Se interview med den tyske rytter nedenfor.

Næstbedst blev tyske Katrin Eckermann med Cala Mandia e. Capistrano 2/ Valentino 240, mens amerikanske McLain Ward sikrede sig tredjepladsen med HH Azur e. Thunder v. Zuuthoeve/ Sir Lui v. Zuuthoeve.

Samlet set var der 1,25 millioner EUR i præmiesum, svarende til mere end ni millioner danske kroner. Mere end 2,2 millioner af disse vandt Daniel Deusser, mens Katrin Eckermann kunne tage fra Prag med godt 1,8 millioner i danske kroner.

Miami Celtics vandt Super Cup finalen
Ved stævnet skulle Super Cup-finalen i holdtuneringen Global Champions League ligeledes kåres, og her vandt det vindende hold hele 1,5 millioner EUR. Det blev Miami Celtics der trak sig sejrsrigt ud af finalen med et samlet resultat på 12 fejl over to runder.

På det vindende hold red Bertram Allen med Pacino Amiro e. Pacino/ NC Amiro, Michael G. Duffy med Clitschko e. Christian 25/ Check In 2 og Edouard Schmitz med Gamin van't Naastveldhof e. Chacco Chacco/ Toulon.

Ved stævnet deltog den danske hest Rådbjerg’s Bahia e. Baloubet du Rouet (opdr. Toni og Kurt Paust) desuden med sin svenske rytter Peder Fredricson. Ekvipagen blev lørdag placeret i en 150 cm klasse.