Det engelske OL-dressurhold er bekendtgjort

01-07-2021 15:43

Den engelske dressurhold til OL 2021 i Tokyo består i år af fire ekvipager inklusiv den rejsende reserveekvipage, udmelder British Olympic Association (BOA) i dag

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Everdale. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der ligger ingen store overraskelser i de fire ryttere, der skal repræsentere Storbritannien i dressur ved dette års OL i Japan, men derimod overrasker det mange, at Charlotte Dujardin ikke skal ride sin mere erfarne tophest MSJ Freestyle.

Efter tæt konsultation med udvælgerne er det besluttet, at jeg skal deltage med Gio. Beslutningen reflekterer ikke kvaliteten af den utrolige Freestyle, som jeg også har opnået store resultater med i årets løb. Hun er en verdensklasse hoppe, men vi føler, at Gio er hesten til holdet netop til OL, skriver Charlotte Dujardin i dag.

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester og En Vogue. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Holdet består af:

Charlotte Dujardin (35) med den 10-årige KWPN-vallak Gio e. Apache/ Tango, der er ejet af Renai Hart, Carl Hester og rytteren selv og avlet af hollandske H. J. de Jong og Ad Valk. Hestepasser: Alan Davies.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte Fry (25) med den 12-årige KWPN-hingst Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro, der ejes af Van Olst Horses og rytteren selv og er avlet af hollandske P. Kluytmans. Hestepasser: Steven Caley.

Carl Hester (54) med den 12-årige KWPN-vallak En Vogue e. Jazz/ Contango, som er ejet af Sandra Biddlecombe, Charlotte Dujardin, Lady Anne Evans og rytteren selv og er avlet af hollandske A. Van der Goor. Hestepasser: Lucy Scudamore.

Rejsende reserve:

Gareth Hughes (50) den 11-årige oldenburgervallak Sintano Van Hof Olympia e. Sandro Hit/ Silvano, ejet af Judy Firmston-Williams og rytteren selv og avlet af hollandske Hof Olympia. Hestepasser: Steph Sharples.

Carl Hester rider sit sjette OL, og Charlotte Dujardin sit tredje, mens Charlotte Fry og Gareth Hughes er OL-debutanter. Disse fire ryttere samt to ekstra reserver – Emile Faurie (Dono di Maggio) and Laura Tomlinson (Rose of Bavaria) – går i karantæne/træningslejr i England, inden hestene flyves til Liège i Belgien, hvorfra de flyver direkte til Japan den 15. juli.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner