Den DV-kårede trakehnerhingst Distelzar er død

23-04-2020 13:09

Annika Knudsen Lorentsen

Den Dansk Varmblods-kårede trakehnerhingst Distelzar er død i en alder af 22 år, efter en succesfuld karriere indenfor både avl og sport

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Trakehnerhingsten Distelzar e. Gribaldi/Arogno er født i Tyskland og kåret i sit hjemland, men han blev blandt andet også kåret i Dansk Varmblod tilbage i 2004 hvor han blev kåret med 8 i helhed og fik følgende beskrivelse:

"Passende stor, lidt sluttet hingst af god type. Udtryksfuldt hoved. God forening mellem hoved og hals. Middellang, velansat hals. Lang, skrå skulder. Bundne albuer. Middellang, umarkeret manke. God overlinie. Velformet kryds. Lemmerne fine og tørre. Snævre hove. Snæver bevægelse bag. Bevægelsen god i skridt, særdeles god med godt afskub i trav og god, men savner haseaktion i galop."

Nyheden fortsætter efter annoncen

Gribaldi-sønnen døde i en alder af 22 år og han efterlader sig en lang række succesfulde afkom, heriblandt flere kårede hingste. Hingsten blev født i 1998 på Trakehnergestüt Lindenhof am Berg, og hans far Gribaldi er meget anerkendt indenfor dressuravlen og hans nok mest berømte afkom er sandsynligvis Totilas, som blandt andet har vundet VM-guld med Edward Gal. Distelzar selv blev kåret i Neumünster, og i 2001 købe schweiziske Marie-Laure Wüthrich hingsten på eliteauktionen hos Klosterhof Medingen, til en pris på 600.000 D-mark. 

Siden 2010 har Distelzar haft titlen som elitehingst i trakehnerforbundet og i 2013 blev han udnævnt til årets trakehnerhingst. Udover en kåring i sit eget forbund blev Distelzar også kåret i Dansk Varmblod, i Oldenburg og i hannoveranerforbundet.

I sporten har hingsten udmærket sig, blandt andet under schweiziske Andrea Wicki-Mäder, som har redet Grand Prix på 4* internationalt niveau med hingsten. 

Læs også

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald