Den danske dressurtop skrev historie i Boxen (video)

12-03-2022 15:30

Trine Askjær-Jørgensen

De danske ryttere var suveræne i den 5-stjernede internationale Grand Prix kür, der fandt sted i Jyske Bank Boxen i dag. Publikum var vidne til flere personlige rekorder og danske ryttere, der skrev historie

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter en hamrende flot 5-stjernet international dressur i Jyske Bank Boxen i går, var der i dag lagt op til endnu mere fantastisk ridning med Grand Prix kür på programmet under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Placeringsrækken endte faktisk ud som for to år siden, da der for første gang blev afholdt 5-stjernet dressur i Herning, idet de samme tre ryttere tog top-3 placeringerne – en enkelt hest var skiftet ud siden sidst. Danmarks dressurdronning eller "dronning af Herning", som speakeren sagde, slog til igen.

Der var totalt ro i Boxen, mens verdensranglistens nr. 3 Cathrine Dufour og Bohemian e. Bordeaux/ Samarant viste ridning i absolut verdensklasse. De red en fuldstændig fejlfri kür med rigtig meget udtryk, superflot timing til musikken og vanvittig flot passage og piaffe. Parret red således igen i dag ud af hallen til stående bifald fra et meget imponeret publikum. Og da procenterne tikkede ind, var det klart, at her blev skrevet historie. Dommerne honorerede det smukke ridt til fulde, og Cathrine "Bo" brød således den magiske grænse på 90% og satte personlig rekord med 90,005% og vandt klassen med godt 3% ned til andenpladsen.

Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline) dansede afsted til ekvipagens efterhånden velkendte kürmusik fra Dirty Dancing. Der var ikke en eneste fejl, men derimod højdepunkter hele vejen igennem. Den svære linje i Carina og "Danses" program med først galoppiruette, toer-changementer, etter-changementer på buet spor, toer-changementer og galoppiruette igen lykkedes til perfektion, og kombinationen af musikken, der med sin lethed og rytme passer så godt til hestens bevægelser, var noget for sig. Publikum i Boxen var også meget begejstret, og ekvipagen fik ligeledes stående bifald. De to satte også personlig rekord og scorede hele 86,995% og dermed en andenplads.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tredje topplacerede ekvipage, Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina Christoffersen & Nicolai Jepsen), satte ligeledes personlig rekord i dag. Parret viste virkelig flot og kraftfuld passage, store, flotte og gennemsprungne changementer i serierne, flotte galoppiruetter m.m. Der var heller ikke en finger at sætte på Daniel og Marshalls ridt, som var fejlfrit og virkelig udtryksfuldt og flot. Det resulterede da også i 83,795% fra dommerne og dermed en tredjeplads.

Klassens resultat.

Se hvad de tre stjerneryttere havde at sige, da vi fangede dem til en kort snak efterfølgende:

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen