Delorean igen slået af Inoraline W

11-07-2019 17:14

Britt Carlsen

Sidste år stod topkampen i 5-års finalen ved Falsterbo Horse Show mellem DV-hoppen Atterupgaards Delorean og den svenske hoppe Inoraline W - samme billede tegnede sig dette års 6-års finale, som var præget af heste af fremragende kvalitet

Publikum kunne næsten ikke vente med at juble over den danske hoppe Atterupgaards Delorean e. Bon Bravour (opdr. Atterupgaard) da Selina Solberg Vittinghus hilste af brød jublen løs over stadion. Delorean ligner også prototypen på fremtidens sportshest, udtryksfuld, langbenet og så tilpas særk i kroppen, at hun helt ubesværet kan kortes og længes som en harmonika. Daniel Bachmann Andersen, der kommenterede finalen, var begejstret for det sikre ridt, med den elegante, elastiske grund-travbevægelse som det absolutte højdepunkt. Med 87,267% gik de ind i spidsen af konkurrencen. 

Copyright Ridehesten.com
Selina Solberg Vittinghus og Atterupgaards Delorean

Sidste år var Selina og Deloreans banemand i finalen hoppen Inoraline W e. Johnson  redet af Sofie Lexner, og det var også det par, som red på banen til slut, og dermed var de igen ene om at true Selinas sejr.  Inoraline W har samme mor som Patrik Kittels avlshingst Scandic, og hun går med et ekstra gear, som i dag betød, at hun ikke var helt stabil fortil, men sikke en travbevægelse den dame viser - hun går med stor aktion, bæring og rummelighed også i afkortningerne - de to 10-taller for travbevægelsen var velfortjent. Spændinger i galopprogrammet, som kom til udtryk i anspændte, men rene changementer gjorde det vanskeligt helt at vurdere, hvorvidt Sofie ville sikre en hjemmebanesejr. Det gjorde hun, med lille margin, idet de scorede 87,467% til publikums tydelige  og forståelige fornøjelse. 

Copyright Ridehesten.com
Lotte Straarup og Bournonville

Lotte Straarup og herlige Bournonville også efter Bon Bravour (opdr. Lillian og Carl Erik Jensen) mangler til sammenligning med finalens to første heste lige lidt mere styrke, men bevægelsesmæssigt er han helt på højde med de to førende heste i klassen med en stor og elastisk travbevægelse og en galop, som momentvis vises med stor bæring og rummelighed. Det er bestemt ikke hestens gangartspotentiale eller smidighed, som i dag holdt parret fra at gå helt til tops, men modsat de to hopper, så har han endnu ikke helt så let ved at stå i konkurrenceformen.

Se resultatet af klassen HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen