De tog forskud på Herning

03-03-2016 20:51

Britt Carlsen

Dansk Varmblod region 2 havde her til aften inviteret til en aften med springhesten i fokus, hvor Lars Bak Andersen og Poul Graugaard havde et godt ping pong med hverandre mens de brugt seks velspringende heste til at illustrere deres pointer for tilskuerne

Copyright Ridehesten.com
En af de seks heste der blev vist Præstegårdens Ci Ci redet af Lars Birkedal.

Det blev en særdeles interessant aften hos Møllebakkens Rideklub i Vemmelev, hvor Lars Bak Andersen red enkelte af hestene og underviste rytterne på deres egne heste. Poul Graugaard, talsmand for avlsledelsen talte om springhestenes optimale bygning.Det meget velafviklede arrangement blev støttet af advokat og avler Charlotte Engelbrecht.

Pauserne benyttede Poul og Lars til at tale om afstamningen, hvilke springhingste der har vist stor gennemslagskraft i sporten, og det var i høj grad medvirkende til at gøre aftenen interessant. De to havde et godt ping pong.

Copyright Ridehesten.com
Poul Graugaard.

Et eksempel på det var deres snak om de nuværende tophingste i sporten: – Jeg ser Cornet Obolensky har rykket hele avlen i Westfalen så de er med helt i top som avlsforbund, og kun på grund af den ene hingst. Jeg kan nævne ti hingste efter Cornet Obolensky som springer på topplan, men ikke lige pege på en hoppe. Hvorfor det? Poul har du svar på det? Ja vi ser eksempler på hingste som mest er hoppeproducenter, og her er Heartbeat et glimrende eksempel på en betydningsfuld hoppeproducent, mens vi har set, som du siger, Cornet Obolensky mest producere betydelige sønner.

Gode råd til rytterne
Mens avlerne fik mange guldkorn med sig hjem, så var der også masser af værdifuld information for rytterne at hente. Lars fortalte med engagement om, hvordan han gerne vil varme op, og i det hele taget planlægge hestenes karriere på den helt rette måde. Han understregede vigtigheden af at give hestene en god grunduddannelse.

Copyright Ridehesten.com
Poul Graugaard og Lars Bak Andersen.

– Jeg er ligeglad med om jeg er nr. 5 med en 0–runde eller nr. 17 med en tidsfejl. Det der er vigtigt er, at hestens føler sig godt tilpas og udvikler sig positivt. Hesten skal have tillid til tingene, og har de tillid til rytteren og får gode oplevelser på banen og fået tiden mens de er unge, så kommer de også til at kunne gå stærkt og snævert når de bliver ældre, så som ungheste ser jeg intet problem i, de går med tidsfejl, sagde han bl.a.

Læs meget mere om den interessante aften i magasinet Ridehestens aprilnummer. 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner