De syv topplacerede 6-års i dressurchampionatet

13-11-2020 19:29

Det er nu bekendt, at de kvalificerede finalister til Pavo og Dansk Ride Forbunds Championat for unge heste ikke bliver snydt for hverken hædring eller flotte præmier, selv om der ingen finale bliver. Pavo drager ud på hjemmebesøg og uddeler præmier til de kvalificerede ekvipager. Vi ser her på de 6-årige dressurheste

Copyright Ridehesten.com
Årets topscorer blandt 6-års hestene er avlshingsten Janeiro Platinum, der rides af U25-europamester Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efterårets COVID-19-udvikling har desværre spændt ben for afviklingen af årets finaler i Pavo og Dansk Ride Forbunds Championat for unge heste, og det har været nødvendigt helt at aflyse det populære finalestævne.

Det betyder samtidig, at der ikke vil blive kåret nogen vindere i år, men finalisterne bliver ikke snydt for hverken hædring eller flotte præmier, for Pavo tager på hjemmebesøg og uddeler præmier til de kvalificerede ekvipager.

Udover lykønskninger vil der blive uddelt flotte foderpræmier til alle. De syv ekvipager, der efter kvalifikationerne, samt mellemrunden i dressur, har opnået de højeste scorer totalt, vil desuden få overrakt et dækken og en flot ærespræmie sponsoreret af Pavo.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I top syv for 6-års heste er der en helt og aldeles dominans af Helgstrand Dressage-ryttere, hvor Cathrine Dufour har tre heste i top syv, og Andreas Helgstrand har to.

Årgang 2014 er hingsten Sezuans anden førårgang og hans største årgang i Danmark. Han sætter sit klare præg som far til de to heste med højeste score her i top syv for 6-års heste – den populære avlshingst Janeiro Platinum, der netop er solgt til Sverige, og guldmedaljehoppen Queenspark Wendy, der sidste år som 5-års vandt bronze ved UVM i Ermelo. I tilgift er der også i top syv en helbror til Sezuan, nemlig Straight Horse Don Zuan.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og guldmedaljehoppen Queenparks Wendy, der før har vundet championatsfinalen på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Top 7 blandt de 6-årige dressurheste er:

  • 9,74 p: Janeiro Platinum e. Sezuan/UB40 (opdr. Holland) redet af Anne-Mette Strandby Hansen
  • 9,54 p: Queenparks Wendy e. Sezuan/Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) redet af Andreas Helgstrand
  • 9,48 p: Springbank II VH e. Skovens Rafael/De Niro (opdr. Sverige) redet af Betina Jæger Jensen
  • 9,42 p: Espe e. Escolar/Dimaggio (opdr. Tyskland) redet af Cathrine Dufour
  • 9,30 p: Straight Hors Don Zuan e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdr. Straight Horse) redet af Cathrine Dufour
  • 9,27 p: Eternity e. Escolor/Sir Donnerhall I (opdr. Tyskland) redet af Cathrine Dufour
  • 9,12 p: Jovian e. Apache/Tango (opdr. Holland) redet af Andreas Helgstrand

Se den komplette liste hos DRF.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen