De skal ride KRAFFT Tour i Herning

19-11-2018 15:50

Både lørdag og søndag har der været kvalifikationsklasser i KRAFFT Tour of Amateurs, hvor der nu er sat navne på de 25 bedste ryttere, som får adgang til at ride ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i marts måned

Copyright Ridehesten.com
De 25 ryttere som er kvalificeret til KRAFFT Tour of Amateurs i Herning. Her sammen med Jesper Bæk fra KRAFFT

Der har hele weekenden været fart over feltet på Vilhelmsborg, hvor der har været AB Rideudstyr Christmas Show Warm Up for hest. Det helt store tilløbsstykke i år er kvalifikationen til Krafft Tour of Amateurs, der blev indført sidste år på LA*-niveau, med finale for de 25 bedste ved Dansk Varmblods Hingstekåring i marts, og derfra går en eller to ryttere videre til Krafft Tour of Amateurs-finalen ved Falsterbo Horse Show i Sverige i juli.

Kvalifikationsklasserne har været afholdt lørdag og søndag i den LA1* Sølv tur, som har været delt i to afdelinger grundet de mange tilmeldinger. Intet mindre end 171 ryttere har samlet deltaget i weekendens kvalifikation til Herning, hvor rytterne har optjent points efter placering og der er nu sat navne på dem, som får lov til at ride finalen i Herning.

Jesper Bæk fra KRAFFT Danmark fortæller at de har været rigtig glade for at se hvordan folk har gået op i det og hvor stor glæde det har givet dem der er kvalificeret til Herning.

Se de kvalificerede HER

Copyright Ridehesten.com
Emilie Leisgaard Schwensen på Chibello sammen med Søren Andersen

To ud af to sejre
Én ryttere udmærkede sig i høj grad under Krafft Tour of Amateurs-klasserne. 15-årige Emilie Leisgaard Schwensen formåede nemlig at vinde en kvalifikation både lørdag og søndag, endda med næsten to sekunder til den nærmeste konkurrent i går. Det gjorde hun på hesten Chibello e. Chicago Z/Lancier (opdr. Tage Petersen), som hun kun har dannet par med i få måneder.  Det kom i værk grundet hendes træner, berider Søren Andersen. Han har nemlig ejet Chibello siden hesten var 6 år gammel og og de har sammen fulgt hinanden gennem Sørens uddannelse som berider. Efter flere overvejelser besluttede han, at Chibello skulle give en ny rytter succes, og valget faldt på Emilie som i den grad er kommet godt i gang med hesten.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen