De sidste 4- og 7-års er fundet

13-10-2023 18:15

Til Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinalestævne blev det i eftermiddag endeligt afgjort, hvilke heste der kan stille i 4-års og 7-års finalen i morgen

Copyright Ridehesten.com
Kecia Sanvig og Foxy Secret MJ. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinale for ungheste er allerede godt i gang. Stævnet afvikles traditionen tro på Blue Hors, og i dag skulle 20 4-årige heste endnu en tur i ringen i B-finalen. Her kæmpede de 20 ekvipager om de seks resterende finalepladser, der skulle supplere de 16 heste, der ved den indledende kvalifikation i går sikrede sig en direkte billet til finalen. Senere gjaldt de 7-årige heste i B-finalen, der konkurrerede om de to sidste finalepladser. 

To Secret-afkom i top
Klassen blev vundet af Kecia Sanvig og Foxy Secret MJ e. Secret/ De Noir (opdr. Victoria og Claus Mortensen Johnsen), der opnåede en samlet score på 88 %. Foxy Secret MJ blev bedømt med karaktererne 8,8 for trav, 9,0 for skridt, 8,6 for galop og 8.8 for både ridelighed og kapacitet. Dommerne roste blandt andet hoppens skridt og beskrev den som god og energisk. De kommenterede desuden, at hoppen udviste stor ridelighed og generelt var en stor og præsentabel hest, men at der kunne ønskes en smule mere op-ad-bakke-tendens i galoppen. 

Andenpladsen gik til endnu et Secret-afkom, nemlig Anne Troensegaard og Slangerupgaards Saffron e. Secret/ Scolari (opdr. Slangerupgaard A/S). Ekvipagen blev bedømt med 8,7 for trav, 8,3 for skridt, 8,5 for galop, 9,0 for ridelighed og 8,6 for kapacitet, hvilket bragte dem på en samlet score på 86,2%. Hoppen blev flot fremvist og udviste stor arbejdsvilje og ridelighed. 

Copyright Ridehesten.com
Anne Troensegaard og Slangerupgaards Saffron. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Placeret som nr. 3 blev Ditte Mikkelsen og DM Dreamcatcher e. Don Martillo/ Londonderry, der er opdrættet af Ditte Mikkelsen selv. Bedømmelsen lød her på 8,4 for både trav, skridt og galop, 8,8 for ridelighed og 8,6 for kapacitet, der gav en samlet score på 85,2 %. 

Copyright Ridehesten.com
Ditte Mikkelsen og DM Dreamcatcher. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Liv Marie Stignæs og Svalegårds Designa e. De L'Or/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Svalegård) indtog fjerdepladsen med en samlet score på 84,2%, og her var det særligt skridten, der udmærkede sig. De opnåede karaktererne 8,3 for trav, 8,8 for skridt, 8,4 for galop, 8,2 for ridelighed og 8,4 for kapacitet. 

Copyright Ridehesten.com
Liv Marie Stignæs og Svalegårds Designe. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Marianne A. Poulsen og Alby's Springstime MSF e. Springbank II/ Tailormade Temptation (opdr. Stutteri Alby) sikrede sig femtepladsen i klassen med en samlet score på 83,8%. Karaktererne lød her på 8,4 for trav og skridt, 8,5 for galop, 8,0 for ridelighed og 8,6 for kapacitet. 

Copyright Ridehesten.com
Marianne A. Poulsen og Alby's Springtime MSF. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De seks bedst placerede i klassen er kvalificeret til finalen for 4-års heste, der finder sted i morgen. 

Vinderen af den indledende kvalifikation blev Mette Sejbjerg Jensen og Opoque e. All At Once/ Davino V.O.D., der i den samlede score opnåede hele 91%. Dog viste de unge heste generelt et højt niveau, hvor 30 heste opnåede en samlet score på mere end 80%. Læs mere om den indledende 4-års kvalifikationsklasse her. 

Dobbelt placering til Helene Melsen
I B-finalen for de 7-års heste var der blot 4 ekvipager til start, herunder var Helene Melsen til start med to heste. 

Helene Melsen nåede lige netop at opvarme Ranger e. Skovens Rafael/ Tailormade Temptation (opdr. Lena og Ulrik Kristensen), selvom der i den korte klasse ikke var meget tid. Det blev til en sejr for ekvipagen, der opnåede en samlet score på 73,575%. Dommerne gav Ranger 8,3 for trav, 8,0 for skridt og galop, 7,5 for ridelighed og 8,1 for kapacitet. Her lagde de blandt andet vægt på, at alle tre gangarter havde en god takt, men at der kunne ønskes lidt mere smidighed og rummelighed i trav og galop. Derudover viste der sig også en smule spændinger, der kostede lidt i rideligheden. Det var dog samlet set et flot ridt, som sikrede ekvipagen en billet til finalen. 

Copyright Ridehesten.com
Helene Melsen og Ranger. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Helene Melsen indtog også andenpladsen, denne gang med Gunfire V. e. Governor/ Sir Donnerhall I (opdr. Iben Leere Kamp). Her blev det til en samlet score på 72,415%, mens karaktererne for gangarterne lød på 8,4 for trav, 6,0 for skridt, 8,0 for galop og ridelighed og 7,8 for kapacitet. Dermed har Helene Melsen sikret begge sine heste en plads i finalen. 

Copyright Ridehesten.com
Helene Melsen og Gunfire V. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Finalen for både de 4-årige og de 7-årige heste afvikles i morgen i løbet af formiddagen og eftermiddagen. Senere på dagen vil den første afdeling af Bundgaard Byg Cup finalen finde sted, mens der om aftenen vil være mini-clinic ved Nanna Merrald, og Blue Hors auktion vil finde sted. 

Resultater fra dagens 4-års B-finale. 

Resultater fra dagens 7-års B-finale. 

Stævnets start- og resultatlister. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen