Dansk Varmblod hædrer avlerne (video)

09-04-2022 11:44
Avl

På Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde, der lige nu afvikles i Billund, hædrer forbundet avlerne for opdræt af de mest fremtrædende heste og præstationer i 2021

Copyright Ridehesten.com
Dansk Varmblods formand Jan Pedersen overrakte forbundets nye pris, Årets Avler, til Kjeld Kirk Kristiansen, der er manden bag det succesfulde Stutteri Ask. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et af repræsentantskabsmødets fornemmeste formål er at hædre avlerne bag de ypperste præstationer af dansk varmblodsheste, og derfor er medaljeoverrækkelsen et fast punkt på dagsordenen. Det gælder opdrættermedaljer i bronze, sølv eller guld for hopper, hingste, afkomssamlinger og sportspræstationer.

Inden overrækkelsen af opdrættermedaljer blev en helt ny pris i Dansk Varmblod præsenteret; nemlig Årets Avler. Titlen Årets Avler 2022 gik til Stutteri Ask ved Kjeld Kirk Kristiansen for igennem en årrække at have avlet springheste af særlig høj kvalitet, og det gælder vinderføl, medaljehopper, kårede hingste og ikke mindst heste, der leverer stærke præstationer på konkurrencebanerne.

Kjeld Kirk Kristiansen modtog en statuette, blomster og en flot kollage med nogle af sine opdræt, og han kvitterede med en tale, hvor han indviede alle i hesteholdet og projekterne hos Stutteri Ask.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Stående klapsalver fra salen var der også til avlerne af Heiline's Danciera, Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen, der modtog en guldmedalje for hoppens fremragende præstationer i international dressur, samt opdrætterne og ejer af hoppen Stenagers Santana, Bjarne og May-Britt Christensen, der sidste år fik guldmedalje for en afkomssamling.

I næste nummer af magasinet Ridehesten bringer vi en fuld reportage fra mødet og herunder oversigt over alle medaljetagere.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen