Dansk springlandshold klart til VM

07-08-2022 13:13

ECCO FEI World Championships i Herning afvikles netop nu i og her skal det danske springlandshold, et motiveret et af slagsen, ride efter en plads i holdfinalen, fredag aften den 12. august i kunstig belysning

Copyright Ridehesten.com
Det danske landshold i springning - fra venstre: Lars Bak Andersen, Andreas Schou, Rikke Belinda Barker, Linnea Ericsson-Carey og Emil Hallundbæk. Foto: Herning2022/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

VM i ridesport er et brag af et arrangement. I løbet af arrangementet skal der findes verdensmestre i både dressur, springning, paradressur og voltigering.
Der er stor interesse for verdensmesterskabet, og det betyder, at det danske springlandsholds ønske om opbakning fra publikum går i opfyldelse.
Janni Thermann, som er elitesportschef for springningen i Dansk Ride Forbund udtaler: ”Vi håber på, at publikum vil bakke op allerede fra den første konkurrencedag på springbanen onsdag den 10. august. Det giver lige det sidste boost til rytterne. Det bliver uden tvivl en unik oplevelse for rytterne at ride foran det danske publikum, og holdet er klar til at gøre deres bedste.”


Danmarks chancer på springbanen
Springning er en uforudsigelig disciplin, og derfor er det svært at spå om de danske chancer. Potentielt er alle nationer og alle ryttere i spil til at vinde medaljer, men allerede på den første konkurrencedag, vil der tegne sig et billede af, hvilke ekvipager og nationer, der skal dyste om medaljerne.
”Det gælder om, at vi kommer godt fra start den første dag. Lykkes det at lave et godt resultat der, kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skal få adgang til holdfinalen om fredagen blandt verdens 10 bedste nationer”, forklarer landstræner Bo K. Møller.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Et stærkt og sammentømret hold
To seniormesterskabsdebutanter, to ryttere med et enkelt seniormesterskab på CV’et og én særdeles erfaren mesterskabsrytter udgør det danske springlandshold. Holdets mest erfarne rytter er Andreas Schou, Sommersted, som har deltaget ved et OL og VM samt hele syv europamesterskaber for senior.
”Jeg tror på, at holdet kan levere et godt resultat, og jeg synes, at vi har et rigtig stærkt hold, som har vist god form i forberedelserne op til VM. Målet er helt klart at komme i holdfinalen, og lykkes det, så sætter vi et nyt mål for resultatet”, fortæller Andreas Schou, som sammen med Emil Hallundbæk, Lars Bak Andersen, Linnea Ericsson-Carey og Rikke Belinda Barker udgør det danske springlandshold.

Sådan forløber springkonkurrencerne
Springkonkurrencerne starter onsdag den 10. august, hvor der rides første runde efter en metode C (tidsspringning), hvor fejl omregnes til tid. Vinderen noteres for 0 fejl, mens de øvrige rytteres placering og fejl afgøres efter, hvor meget langsommere de er end den hurtigste. Torsdag rides første runde i holdkonkurrencen, som også tæller i den individuelle konkurrence. De bedste 10 hold, efter de to første konkurrencer, mødes i holdfinalen fredag, hvor der uddeles medaljer til de tre bedst placerede nationer. De 60 bedste individuelle ryttere har adgang til fredagens runde, som også tæller i den individuelle stilling. De 25 bedst placerede ryttere efter tre dages konkurrencer, skal ride om de individuelle medaljer under Agria Super Sunday den 14. august.
Springryttere fra 34 nationer
I springkonkurrencerne er der tilmeldt 34 nationer, og heraf deltager 22 nationer i holdkonkurrencen, og foruden Danmark er det: Argentina, Australien, Østrig, Belgien, Brasilien, Canada, Columbia, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Irland, Israel, Italien, Japan, Mexico, Holland, Norge, Spanien, Schweiz, Sverige og USA.
Det er guldvinderne fra OL i Tokyo, Sverige, som er storfavorit til sejren i holdkonkurrencen. Over de seneste 11 verdensmesterskaber er det Tyskland og Frankrig, som har haft størst succes med tre sejre hver. Der er ingen tvivl om at Agria FEI World Championship vil give os topspænding under Herning2022.

/Pressemeddelelse.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner