Dansk springlandshold i aktion

02-06-2023 21:22

Annika Knudsen Lorentsen

I dag har det danske springlandshold været til start i nationsspringninger i både Drammen og St. Gallen, og begge steder leverede de danske ryttere gode ridt

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold i St. Gallen. Fv. Andreas Schou, Lars Bak Andersen, Martin Dinesen Neergaard, Rikke Belinda Barker, Søren Møller Rohde og landstræner Bo K. Møller. Foto: Privat

Det danske springlandshold har haft en aktiv fredag, hvor der har været Nations Cup i både schweiziske St. Gallen og norske Drammen. 

I St. Gallen mødte rytterne en krævende 160 cm høj bane og nogle af de bedste landshold i verden. I alt var der otte nationer til start, og Danmark endte på syvendepladsen. De fire danske ryttere, Rikke Belinda Barker, Martin Dinesen Neergaard, Søren Møller Rohde og Lars Bak Andersen, leverede alle gode ridt over de to runder, men måtte i dag se sig slået af størstedelen af de andre nationer. 

Rikke Belinda Barkers bedste resultat opnåede hun i første runde, hvor hun red med et nedslag i sadlen på Tabalou PS e. Taloubet Z/ Balou du Rouet. Martin Dinesen Neergaard red ligeledes med et nedslag i første runde i sadlen på First Choice HT e. Favorit Ask/ Contendro I (opdr. H.C. Toft). Søren Møller Rohde leverede en fejlfri runde i første runde med Grace Ask e. Darco derevel/ Contender, mens Lars Bak Andersen leverede sit bedste resultat i anden runde, hvor han red fejlfrit i sadlen på Carl-Heinz B. e. Chacco-Blue/ Quality.

Det danske hold sluttede med sammenlagt 24 fejl over de to runder. To nationer formåede at ride med fire fejl sammenlagt over de to runder, og de skulle dermed ride om sejren i omspringningen. Her var det hjemmebaneholdet fra Schweiz der leverede det bedste resultat, og dermed sikrede de sig sejren. 

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk med Irwin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Resultat fra klassen.

Flot præstation i Drammen
I Drammen skulle Danmark ride sin anden kvalifikation i Longines EEF Series, hvor den første blev redet sidste uge i Uggerhalne. I Uggerhalne sikrede Danmark sig maksimum point i turneringen, og i blev det til endnu en flot dansk præstation. 

Holdet bestående af Lars N. Pedersen, Rikke Andersen, Tina Lund og Emil Hallundbæk gjorde en god figur på den 145 cm høje bane. Lars N. Pedersen leverede en fejlfri runde og en med et nedslag i sadlen på den velspringende avlshingste Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Grafs Stakkato/Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), og det samme gjorde Rikke Andersen i sadlen på Chaccossini e. Chacco-Blue/ Cassini II. 

Tina Lund havde desværre vanskeligheder i sadlen på den 9-årige Cordani PS e. Balou du Reventon/ Baloubet du Rouet. Ekvipagen kom igennem begge runder, men med henholdsvis 24 og 31 fejl. 

Som sidste rytter på det danske hold leverede Emil Hallundbæk dagens bedste præstation, da han i sadlen på Irwin e. Kannan/ Paladin des Ifs red fejlfrit i begge runder. 

Det danske landshold sluttede med 8 fejl. Det samme gjorde to andre nationer, og her var Danmark desværre den langsomste. To nationer sluttede med fire fejl, og de skulle derfor ride om sejren i omspringning. Her trak Holland det længste strå og tog sejren. Danmark sluttede på en flot femteplads ud af i alt 11 nationer. 

Da to af de nationer, der slog Danmark i dag, ikke red om point i Longines EEF Series ved stævnet i Drammen, sikrede Danmark sig i dag 80 point. Pointene tillagt de 100 fra Uggerhalne, betyder, at Danmark går til semifinalen i Deauville med 180 point. 

Resultat fra klassen.

Copyright Ridehesten.com
Lars N. Pedersen med Bøgegården Gladiola. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen