Dansk ponyhingst veksler til tyske hænder

11-01-2021 10:56

I december 2020 blev den danskavlede ponyhingst, Fredens Dantino, kåret i Mecklenburg-Vorpommern, og han er nu efter årsskiftet solgt til den tyske rytter Lia-Marie Koch, der fremover vil uddanne ponyen i dressur

Copyright Ridehesten.com
Fredens Dantino. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danskavlede ponyhingst Fredens Dantino e. Der Feine Lord AT/ Dornik B (opdr. Birgit Fredberg Hansen), der er tyskregistreret, blev i december 2020 kåret i  det tyske forbund Mecklenburg-Vorpommern. Han skulle have været stillet til ordinær kåring i november, hvor han stod klar og parat, men det blev aflyst pga. corona.

Med kort varsel blev det til en hjemmekåring den 15. december 2020 i Tyskland, hvor hingsten var i træning. Dommerne fremhævede særligt hingstens eminente skridt, super galop, gangarternes korrekthed, et klasse fundament og så hans indstilling ved løsspringningen, skriver Stutteri Freden på deres facebookside.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredens Dantino fylder 5 år i år og er her efter nytår netop blevet solgt til den tyske rytter Lia-Marie Koch, der fremover vil uddanne ham i dressur. Birgit Fredberg Hansen har fra starten haft sit blik rettet skarpt mod den altdominerende tyske ponyavl, og trods liden størrelse har Stutteri Freden haft meget succes i udlandet og har solgt flere ponyer på eliteauktion.

Stutteriet, der sidste år havde 15-års jubilæum, avler i dag kun på to hopper; Dantinos mor, Fredens Dornica e. Dornik B, og Fyrstinde Feodora e. Der Harlekin B, der blev importeret som føl  fra det berømte Stutteri Bönniger. Bag succes er også den danske guldmedaljehoppe Møgelholts Carrera, som er mormor til den nykårede Fredens Dantino.

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner