Dansk paradressur opruster

06-11-2022 14:46

Efter de seneste års massive internationale succes for dansk paradressur, har der været stor tilgang til sporten, og man har derfor introduceret et nyt talentsystem bestående af tre trin

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter de seneste års massive internationale succes for dansk paradressur, som foreløbigt kulminerede ved VM 2022 med fire individuelle guldmedaljer og hold-sølv, har der været stor tilgang til sporten.

For at imødekomme en større gruppe ryttere introducerede holdleder Anette Bruun Jensen og landstræner Astrid Gemal sidste år et nyt talentsystem bestående af tre trin:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Trin 1 er bruttotruppen, mens Trin 2 er observationstruppen bestående af ekvipager med niveau lige under trin 1, og på Trin 3 er nye ekvipager med stort udviklingspotentiale.

Ved årets fællessamling for alle indplacerede ryttere (30) blev nyeste forstærkning i staben omkring rytterne præsenteret: Matthias Tourbier skal fremover assistere Astrid Gemal og varetage udviklingen af rytterne på Trin 3. Herom udtaler Astrid Gemal:

– Vi vil enormt gerne understøtte talentudviklingen noget mere, og med en kollega som Matthias, der udover at være en særdeles kompetent berider også er uddannet fysioterapeut, får vi tilført et gevaldigt boost. Jeg er sikker på, at vi vil opleve øget tilgang med højere niveau til eliten de kommende år via Matthias' indsats. Jeg glæder mig enormt meget til samarbejdet.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen