Dansk elitehoppe med to afkom til EM

23-07-2013 08:28
Avl

Dansk Varmblodshoppen Stjerne Askelund har to afkom udtaget til EM for Norge, Akon Askelund i dressur og Madonna Askelund i para-dressur

Den 21-årige elitehoppe Stjerne Askelund er opdrættet af Poul Flye, der også har avlet begge hoppens EM-afkom, Tailormade Akon Askelund e. Akinos og Madonna Askelund e. De Noir. Selv er Stjerne Askelund efter Pari-Ace Dane / Landesfürst / Aspirant - en afstamning der i en tid med fokus på international præstationsavl ikke vækker stor opsigt, men man skal ikke lade sig snyde, for som det ofte er set før, ligger hemmeligheden i hoppestammen.

Stjernes oldemor hedder Virginia og er efter Ibsen. Denne elitehoppe er bedre kendt som mor til flere Grand Prix-dressurheste, og ikke mindst en af verdens bedste, nemlig Mistral Højris. Stjernes mormor Angela er født hos Betty Rasmussen, og det er således den kendte avler fra Varde, der har lagt grundstenen til de gode heste fra Askelund. Poul Flye, Askelund, som har avlet de to EM-heste, Akon og Madonna Askelund, har også avlet både deres mor og mormor.

Stjerne Askelund har fået sine seneste fem afkom hos Marie og Jens Chr. Krabbe, Stutteri Svalegård, heriblandt en af de topplacerede heste i Unghestechampionatet 2013, Svalegårds De Luxe. Læs artiklen i magasinet Ridehesten 07/2013 s. 68 om avlerfamilien fra Thy.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner