Bjarke Kirkegaard Nielsen
Hvis en tysk turist ringer til et turistbureau på vestkysten og spørger, om det er muligt at tage en hest med på sommerhusferie i Danmark, så vil de fleste bureauer have svært ved at svare ja, da de ikke ved, hvor hesten kan blive opstaldet.
Det vil Hansenberg nu gøre op med. De er sammen med Ferierytter netop nu i gang med at samle virksomheder indenfor hesteverdenen i et netværk, som skal gøre den enkelte virksomhed stærkere og styrke hesteturismen i Danmark.
– Når nu den tyske turist ringer til turisbureauet skal de med det samme vide, hvilke muligheder der er i området for at få en hest opstaldet. På den måde får man en glad turist, hvilket på sigt også vil give flere turister, fortæller Finn Kristensen, der er projektleder på projektet og underviser på Hansenberg.
Han har tidligere haft en længere karriere indenfor oplevelsesøkonomi og er sikker på, at måden vi holder ferie på er under forandring.
– For det første tager vi ikke længere til indendørs badelande. Vi skal back to basics, ud i naturen og opleve den virkelige verden. Derudover ønsker turister i højere grad individuelle rejser. De vil have rejser, som er skræddersyet til lige netop dem, fortæller han.
En succes til hingstekåring
Fra sin stand i hal J2 kan Finn Kristensen konstatere, at det går ganske godt med at tiltrække virksomheder, som gerne vil være med i netværket. Flere har meldt sig under fanerne og det har været alt fra rideskoler til hegnsfirmaer.
– Det er den her masse, vi skal have fat i. For virksomhederne handler det jo om at kunne tjene på turismen, hvis de skal gå ind i det. Det har en lille virksomhed svært ved på egen hånd, da det er utrolig dyrt bare at lave markedsføringen. Men når man står som sammen om det, bliver det også billigere, fortæller han.
Målet med projektet er klart
– Vi skal gøre Danmark til en superdestination for hestefolk. Vi har jo både skov, land og strande, så vi har alt det, der skal til. Vi mangler bare, at man arbejder sammen om at få det til at blomstre, lyder det fra Finn Kristensen.
Og når de tyske familier har fundet ud af, at Danmark er blevet en superdestination med alt, hvad hestefolk kan ønske sig, kan vi tiltrække andre, mere købelystne turister, mener Finn Kristensen.
– De tyske familier lægger ikke rigtig nogen penge. De har det hele med hjemmefra. Derfor vil vi gerne kunne tiltrække dem, der kører i Mercedes og kommer herop i maj måned for at spise gourmetmad, fastslår han og drømmer om mere eksotiske turister:
– Vi skal også have fat i kineserne. Nu har de set København. De vil gerne ud på landet nu, hvor det lugter lidt af møg og opleve det autentiske Danmark. Det vil da være fantastisk for dem at kunne sætte sig på en hesteryg og ride i strandsandet på vestkysten, drømmer han.
Udover netværket er Hansenberg også begyndt at udbyde en uddannelse som oplevelsesvært. Uddannelsen er en direkte forlængelse af netværket, da der indtil nu har manglet en erhvervsuddannelse i netop dette, hvor man lærer at bruge sociale medier og vise turister rundt i den danske natur eller til den nærmeste gårdbutik.