Danmark lige akkurat i top-10 foreløbigt ved EM

01-09-2021 14:26

Annika Knudsen Lorentsen

De danske ryttere viste alle fin form ved EM i dag, men der manglede lige det sidste held for tre af de danske ekvipager. Den fjerde danske rytter var Andreas Schou og han blev i dag bedste dansker, med en fejlfri runde og en foreløbig placering som nr. 16 i den individuelle konkurrence. Landstræner Bo K. Møller fortæller, at han er fint tilfreds med det danske teams indsats i dag

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc De Lux. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag var der tidsspringning på programmet i den første klasse ved EM i Riesenbeck og det krævede, at de danske ryttere satte tempoet lidt op for at ride tider, der kunne måle sig med de andre nationer. Alle de danske ryttere lavede gode ridt og gjorde et flot forsøg i forhold til tiden. 

Zascha Nygaard Andreasen med Quinn 33 e. Quidam De Revel/Contender, Konstantin Deeken Künnemann med AK's Crowney e. Cartani 4/San Patrignano Cassini og Søren Pedersen med Chico Z e. Clinton 1/Quamtum havde i dag alle to bomme nede undervejs på banen, hvilket betød, at de alle måtte tillægge 8 sekunder til deres tider. 

Der kunne selvfølgelig godt have været en fejl mindre her og der, men alle kom godt fra start [Bo K. Møller, landstræner Danmark]

Andreas Schou var sidste dansker på banen og i sadlen på den 10-årige Darc De Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus) red han sikkert og hurtigt rundt. Ekvipagen var fejlfrie hele vejen og endte med en tid på 76,77 sekunder og dermed leverede de dagens bedste danske resultat. 

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Det betyder, at Andreas er placeret individuelt som nr. 16 med blot 2,56 fejl, mens Konstantin er placeret som nr. 46, Zascha som nr. 49 og Søren som nr. 52. 

Fakta
Foreløbig top-10 i holdkonkurrencen
 1. Sverige
 2. Tyskland
 3. Schweiz
 4. Holland
 5. Frankrig
 6. Belgien
 7. Irland
 8. Spanien
 9. Italien
 10. Danmark

Bo K. Møller tilfreds med den danske start
Det danske hold er foreløbigt placeret som nr. 10 i holdkonkurrencen, som fortsætter i morgen. Her skal alle nationerne igen i aktion, og efter morgendagens runde er det kun de 10 bedste nationer, der går videre til fredagens finale i holdkonkurrencen. Dermed har det danske hold lige akkurat en fod inde i holdfinalen, og hvis det danske hold vil beholde sin plads i top-10 kræver det, at de igen i morgen leverer et stabilt niveau, som kan sikre dem en plads i finalen fredag. Bo K. Møller, der er dansk landstræner, er fint tilfreds med dagens resultat: 

– Det var en god start. Der kunne selvfølgelig godt have været en fejl mindre her og der, men alle kom godt fra start og hestene ser superfine ud, fortæller Bo og fortsætter: 

– Konstantin og Zascha har nu fået den første runde i kroppen og så kan de nok også ride på banen i morgen med lidt mere ro, nu når nerverne er redet lidt af. Sørens hest sprang også rigtig godt og jeg tror på, at de alle tre kan levere igen i morgen. Andreas havde en virkelig god runde i dag, han er jo rigtig godt placeret individuelt og har kun lidt mere end to fejl med fra i dag.

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen og Quinn. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Målet er fortsat en finaleplads
Målet for det danske hold er fortsat en plads i finalen blandt de bedste 10 nationer, og som det ser ud lige nu, så er der en fin chance for dette, hvis rytterne kan ride op til dagens niveau eller bedre i morgendagens springning. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det bliver jo nok en lidt større bane i morgen og selvom det i morgen ikke er en tidsspringning, så bliver den nok målt skarpt op, så rytterne skal holde et godt tempo for at holde sig indenfor tiden. Vi krydser fingre for et godt resultat i morgen, så vi forhåbentligt kan få lov at ride endnu en runde i holdfinalen fredag, forklarer Bo.

Copyright Ridehesten.com
Søren Pedersen og Chico Z. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Sverige fortsætter formen fra OL
De svenske ekvipager har i dag vist overlegen form og dermed fortsætter de stilen fra OL i Tokyo, hvor de vandt OL-guld for hold. Bedst af de svenske ekvipager var i dag Peder Fredricson, som sluttede i en tid på 72,58 sekunder. Douglas Lindelöw sluttede med en tid på 73,99 sekunder, Rolf-Göran Bengtsson med en tid på 75,58 sekunder, mens Angelica Augustsson Zanotelli sluttede i tiden 80,92 sekunder. Hendes resultat fratrækkes derfor holdets resultat fra konkurrencen i dag. 

Peder Fredricson er efter dagens konkurrence ligeledes i toppen af den individuelle konkurrence, hvor han er placeret som nr. 2 med 0,46 fejl. Svenske Douglas Lindelöw er placeret som nr. 3 i den individuelle konkurrence med 1,17 fejl. 

Fakta
Foreløbig top-5 individuelt
 1. David Will med C Vier (Tyskland)
 2. Peder Fredricson med Catch Me Not Z (Sverige)
 3. Douglas Lindelöw med Casquo Blue (Sverige)
 4. Olivier Robert med Vivaldi Des Meneaux (Frankrig)
 5. Martin Fuchs med Leone Jei (Schweiz)

Tyske David Will i front
Som næstsidste rytter på banen i dag var det tyske David Will i sadlen på C Vier. Denne ekvipage leverede et helt perfekt ridt i en superhurtig tid, som betød, at de kunne ride i mål i dagens hurtigste tid. 

Det betyder, at den individuelle konkurrence føres af den tyske rytter, som ligeledes har medvirket til, at det tyske hold er placeret på en foreløbig andenplads meget tæt på det svenske hold i front.

– Min hest springer fantastisk og planen er selvfølgelig at ride nulrunder de kommende dage, udtaler David Will umiddelbart efter dagens ridt. 

Se resultatet fra holdkonkurrencen HER.

Se resultatet for den individuelle stilling i dag HER.

Første runde i holdkonkurrencen starter i morgen kl. 13.00.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen