Danmark 3'er inden anden runde i Nations Cup

07-05-2021 15:07

Annika Knudsen Lorentsen

Der er fuld gang i nationsspringningen i Prag, og de fire danske ryttere har lagt hårdt ud med fire flotte ridt i første runde, som betyder, at de er sikkert videre til anden runde på en foreløbig tredjeplads

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegården Gladiola. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I alt var 14 hold til start i første runde af Nations Cup ved det internationale stævne i Prag, og ud af dem, får de 8 bedste adgang til anden runde, som starter inden længe. 

Danmark var godt repræsenteret af fire dygtige ekvipager, som alle leverede gode runder. Det betyder også, at Danmark er sikkert videre til anden runde. Bedst i første runde var Belgien, mens værtsnationen Tjekkiet var næstbedst. Danmark leverede det tredje bedste resultat, og er dermed placeret som nummer 3 inden den afgørende anden runde. 

For Danmark red Lars Nørgaard Pedersen først i sadlen på Bøgegården Gladiola e. Bøgegaardens Grafs Stakkato/Bøgegaardens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), og sammen leverede de en flot fejlfri runde. 

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dernæst var det Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney e. Cartani 4/San Patrignano, der havde deres debut i en nationsspringning for senior. Det klarede de rigtig flot, og med et enkelt nedslag på en lodret og en tidsfejl sluttede de med samlet 5 fejl. 

Samme antal fejl fik Danmarks tredje ekvipage, som var Rikke Haastrup i sadlen på den velspringende 9-årige Nomanee e. Nonstop/Carthago Z. Sidst ud for Danmark var det Andreas Schou, som med Diacardo BS e. Diarado/Carthago Z leverede en flot fejlfri runde på forhindringer, blot med en enkelt fejl på tid. 

Det betyder, at Danmark har samlet 6 fejl med ind i anden runde, mens Belgien har 1 fejl og Tjekkiet 2. 

Se hele resultatet fra første runde her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen