Dækkener kostede hestene

25-06-2015 14:19

Tre britiske heste stod sidste sommer med tykke dækkener i over 30 graders varme – det har nu kostet hestenes ejer rettet til at holde hest i en periode på tre år

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock.com

I juli sidste år blev dyrepolitiet (RSPCA) og organisationen World Horse Welfare kaldt ud til tre heste i Cambridgeshire i Storbritannien. Her fandt man de tre heste godt pakket ind i tykke dækkener på en varm sommerdag. Den ene hest havde dertil en skade på benet, som ikke blev behandlet – denne hest måtte senere aflives.

Jacko Jackson fra World Horse Welfare sammenligner det at lade heste stå med tykke dækkener i sommervarmen med det at efterlade hunde i en varm bil.

- Ved første øjekast tror man måske, at heste med dækken på bliver taget godt vare på, men heldigvis i dette tilfælde så vores anmelder, at det var helt unødvendigt på denne tid af året og så at hestene var stressede, fortæller han til Horse and Hound.

Den 9. juni faldt der dom i sagen over hestenes ejer, en 47-årig mand. Han blev fradømt retten til at have hest i en periode på tre år og måtte dertil betale sagsomkostninger på 750 britiske pund, svarende til ca. 7500 kr.

Inspektøren fra RSPCA, Dean Astillberry, fortæller at hestene trak vejret tungt og var tydeligt ukomfortable da de fandt dem.

- Dette var et tilfælde hvor ejeren ikke ville høre på råd om, hvordan han skulle tage sig af sine heste, og dermed satte dem i fare, udtaler Astillberry.

Kilde: Horse and Hound/Hest.no

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner