Thomas Pelle Veng
Det ville jo også være ærgerligt, hvis dyret skulle fryse, mens I står på E45-motorvejen og venter på, at nogen kommer og trække jer op af rabatten.
Lad mig bare sige det som det er. Jeg er ikke meget for vinterhalvåret, og nej, jeg har heller ikke fået skiftet til vinterdæk endnu, selv om det ikke burde være så svært at huske. Når termometeret rammer 7 grader - fy for pokker - skal der vinterdæk på hestebilen.
Jeg har ladet mig fortælle, at det ikke er helt lige så nemt at vurdere, om hestedyret skal have et 150 grams- eller et 200 grams-vinterdæk(-ken) på, og det kan jeg godt forstå, medmindre man altså er metrolog, holder til på Restaurant Det Brune Tølt på Christiania og er god til det der med grader og gram.
Men når nu det er så svært at vurdere hvilket dækken, der skal bruges, hvorfor i alverden sender I søde hestepiger så gang på gang os stakkels mænd ind i det, I kalder for dækken-skabet, efter dem. I ved jo udmærket godt, at det svarer til at sende os en tur i Change efter en BH i størrelse 75C … det er simpelthen ikke fair. Og nu vi er ved det, så tror jeg heller ikke, at det er korrekt at beskrive et rum på 15 kvm med varme i gulvet som et skab. Walk-in-closet eller bryggers er nok mere korrekt.
Hvor mange dyner og flyverdragter har én hest egentlig brug for? Hvis du spørger en hestepige, vil svaret nok være noget i retningen af:
”Altså, når bassemand er ude på folden, skal han selvfølgelig have:
Et 0 grams-dækken, et 50 grams, et på 100 gram, et 150 grams, to 200 grams, et 250 grams, et 300 grams, et 350 grams, et på 400 gram og et 500 grams-dækken og naturligvis et af de der søde zebradækkener og et regn-dækken.”
”Og når han er inde i sin boks, er det meget vigtigt, at han har:
Et 0 grams-dækken, et på 50 gram, et på 100 gram, et på 150 gram, to 200 grams, et 250 grams, et 300 grams, et 350 grams, et 400 grams og et 500 grams-dækken, og helst i flere forskellige farver, så det ikke bliver så trist det hele, og uha, uha, det havde jeg næsten glemt, der skal selvfølgelig både være nogle med og nogle uden magneter.”
”Men der er jo også alle de andre ting, som han bare ikke kan leve uden:
”Dyner til at putte ind under dækkenerne, hvis nu Bassemand alligevel skulle fryse. Dækkener til trailerkørsel, til opvarmning, til når vi longerer og selvfølgelig et håndklæde-dækken til at tørre sig med, for han skulle jo nødig gå hen og blive kold.”
I ponyfars ”staldskab” er der én flyverdragt med en lap på knæet, én hoodie, tre t-shirts, ét par slidte sneakers, ét par uldstrømper - og bedst af alt et par lange underbukser med varme i.
2020 - Det forsømte (for)år
Som om året 2020 ikke allerede har lavet nok bukkespring, skulle vi sidste måned også sætte vores ure en time tilbage. Fedt, en time mere af hvad der allerede har vist sig at være et træls år for ridesporten. Hvem har dog glæde af det…. Hmm, måske de stakkels 16-årige ponyryttere, men mon ikke også de hellere ville have været ude og jagte rosetter?
Uanset om vi vil det eller ej, så er det ved at være på tide, at vi finder de el-drevne underhylere og flyverdragterne frem fra gemmerne. Fik jeg sagt, at jeg ikke er meget for vinterhalvåret? Foran os venter en tid med drypnæser og blå tæer. Især for os ponyfædre. For selv om vi får varmen af at muge, er det lidt som at tisse i flyverdragten, når der stadig er to timer til, at nanorytteren er færdig med sine schenkel-volter, change-sader og alle de andre klov-øvelser, det stakkels ponydyr skal udsættes for. Undskyld, men det er altså ikke nemt at være positiv i en tid, hvor det er negativt at være positiv.
Men op med humøret, ned med visiret, ud af vagten og på med vanten. Så skal det hele nok ordne sig, og hvis du går og hænger lidt med mulen, skal du vide, at du er meget velkommen i den åbne Facebookgruppe som hedder ”Ponyfar”, hvor det fortsat er positivt at være positiv, og ”forbudt” at være negativ.
Hilsen
Ponyfar / Thomas Pelle Veng