Come Back II blev 23 år gammel

02-09-2015 09:11
Avl

Holstenerhingsten Come Back II er død i en alder af 23 år i sit mangeårige hjem på Viegaard tilhørende John Byrialsen. Hingsten har haft stor indflydelse i avl og sport

Copyright Ridehesten.com
Birgitte Byrialsen og Come Back II.

Come Back II e. Cor de la Bryère/ Landgraf I/ Montevideo blev importeret fra Tyskland af John Byrialsen, Viegård i Skals og blev kåret i Dansk Varmblod som 3-års i 1995, hvorefter han nåede et særdeles godt og overbevisende resultat ved materialprøven.

Come Back II repræsenterer en tid, hvor mange hingste var dobbeltbegavede - eller med andre ord havde alsidige talenter og kunne anvendes i sporten både til dressur og springning. Som holstener var han primært avlet med henblik på springsporten og blev en kort overgang redet af Thomas Velin. Der gik dog ikke længe, før hingsten blev helliget dressuren i Birgitte Byrialsens kyndige hænder. Hun uddannede Come Back II til og med Grand Prix, og sammen havde de en lang og glorværdig karriere, inden det blev besluttet at give hingsten chancen for det helt store internationale gennembrud med tyske Hurbertus Schmidt. Desværre pådrog Come Back II sig i Tyskland en så alvorlig skade, at han måtte pensioneres fra sporten.

Come Back II havde fra første færd været eftertragtet i avlen, og hans tiltalende afkom gjorde, at han forblev en populær hingst. I Danmark er han registreret med intet mindre end 1811 afkom. Han har produceret internationale dressur-, spring- og militaryheste. Han stod som far til hoppen Ligitta, der vandt UVM-sølv i springning på Zangersheide og sidenhen har sprunget OL for Mexico. Ligeledes er han far til flere dressurheste, der har gået OL, VM, EM og World Cup som bl.a. Calecto V med Tina Konyot/USA, Mariett med Lars Petersen/DEN, Toy Story med Patrik Kittel/SWE, Volstrupgaards Cassiopeia med Allan Skov/DEN og Come On III med Shawna Harding/USA. Come Back II er ud over et hav af konkurrenceheste også far til mange medaljehopper og flere avlsgodkendte hingste.

John Byrialsen ejede Come Back II sammen med amerikanske Carol Cohen.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner