Breido Graf zu Rantzau er død

10-11-2022 13:04

En af de mest betydningsfulde mennesker i tysk ridesport og ridehesteavl, Breido Graf zu Rantzau, er død i en alder af blot 73 år

Copyright Ridehesten.com
Breido Graf zu Rantzau
Nyheden fortsætter efter annoncen

Greve Breido zu Rantzau var, som hans titel indikerer, ud af gammel tysk adelsslægt. Som 27-årig overtog han slottet Breitenburg i Slesvig-Holsten, der har været i familiens eje siden 1523.

Han var en dygtig rytter, og 16 år gammel red han sit første tyske juniormesterskab i dressur og blev nr. 3. Han gjorde sig sidenhen bemærket på de tyske og internationale springbaner og red sit sidste springstævne som 60-årig.

I mellemtiden havde han utallige gange taget plads på podiet i ungdomsmesterskaber og blev i 1967 europamester i springning med hoppen Weintraube. Et af højdepunkterne i hans seniorkarriere var en femteplads i Hamburger Spring-Derby i 1985. Han har blandt sine konkurrenceheste haft en DV-hest efter Lagano.

Copyright Ridehesten.com
Breido Graf zu Rantzau

De, som har kendt Breido zu Rantzau, husker ham som en meget aktiv, engageret, modig, varm og indlevende mand med et bredt virke, en god humor og en naturlig autoritet samt en lige så naturlig og oprigtig interesse for de mennesker, han traf.

Han har været formand for det tyske rideforbund FN igennem 16 år og er udnævnt som æresmedlem. Som hjemmehørende i Slesvig-Holsten har han også været formand for holstenerforbundet igennem 21 år, og han har ligeledes i mange år siddet i bestyrelsen for WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses) og er ligeledes æresmedlem i WBFSH.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Igennem sit mangeårige virke i tysk og international ridesport og ridehesteavl har han også haft et tæt samarbejde med flere danske nøglepersoner i hesteverdenen som bl.a. Ulf Helgstrand, formand for Dansk Ride Forbund, Jan Pedersen, formand for Dansk Varmblod og WBFSH samt HKH Prinsesse Benedikte, protektor for Dansk Varmblod og WBFSH.

Æret være Breido Graf zu Rantzaus minde.

Copyright Ridehesten.com
Breido Graf zu Rantzau

 

 

 

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen