Bredde og elite mødtes til voltigeringsstævne

20-04-2019 07:42

Camilla Tiefensee Schrøder

Både VM-deltagere og nybegyndere var til start ved årets første voltigeringsstævne, som blev afholdt hos Rideklubben ANE i Aalestrup i denne uge
 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var masser af musik, farver og en usædvanlig smittende sprudlende stemming ved årets første voltigeringsstævne hos Rideklubben ANE i nordjyske Aalestrup. Allerede på den første dag blev der vist flot voltigering på alle niveauer – lige fra VM-deltageren Sheena Bendixen, som er nummer seks på verdensranglisten, til lille Noa på 5 år, som deltog på et skridthold. Sådan lyder meldingen fra voltigeringstræner Charlotte Præstgaard i en pressemeddelelse.

Stævnet startede torsdag, hvor alle lavede de obligatoriske øvelser, og eliteklasserne lavede freestyle. Fredag stod den på teknisk program og freestyle for alle.

Da stævnet også var det første af to udtagelsesstævner, var der særlig fokus blandt dem, som går efter at blive udtaget til EM for seniorer og VM for juniorer i juli i Holland. Så koncentrationen og voltigørernes målrettethed kunne mærkes helt ud på tilskuerrækkerne.

Klubbens første voltigeringsstævne
Det er første gang, ANE afholder et voltigerings landsstævne, så de frivillige bliver udfordret positivt – “learning by doing”. Voltisporten er heldigvis gode til at hjælpe hinanden, så de fik hjælp fra Slagelse Rideklub og Tørring Rideklub, som er erfarne voltigestævnearrangører.
Kulisserne var smukke og flot pyntet – og deltagerne var alle enige om, at der virkelig var gjort noget ud af det. Og så var det kun et ekstra plus, at vejret også var fantastisk, slutter Charlotte Præstgaard.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen